ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ

Έχω ήδη κάνει ήδη δημοσίευση για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με την προτεινόμενη φετινή δήλωση, αναγκαία για τους λόγους που εξηγώ, που πρέπει να καταθέσουν οι γονείς.

https://nikosantoniadis.tv/2021/09/23/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%83-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%89%ce%bd/

Είναι όμως πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και για τους γονείς που είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Το μεγάλο ζήτημα που ανακύπτει εδώ είναι η διενέργεια τεστ στους σχολικούς χώρους ή έξω από αυτούς, αύριο δε καθόλου δεν αποκλείεται τη θέση των τεστ να πάρουν και τα ίδια αυτά τα εμβόλια.

Ξεκαθαρίζω ότι τόσο η χρήση μάσκας όσο και τα τεστ είναι υποχρεωτικά. Έχω καταστήσει σαφές ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν τις Κ.Υ.Α. Δεν νομιμοποιείστε να στραφείτε νομικά εναντίον τους. Και δεν εφαρμόζουν απλά τις Κ.Υ.Α. αλλά είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, άλλως θα υποστούν οι ίδιοι πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.

Και μέχρι εκεί.

Για τις απειλές για εισαγγελείς, αστυνομίες, πρόνοιες, επιμέλειες και δεν συμμαζεύεται, τα ξεκαθαρίσαμε στην παραπάνω δημοσίευση για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Στην ίδια δημοσίευση διαβάζετε και αυτά που ισχύουν για την υποχρέωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων να παραλαμβάνουν και να πρωτοκολλούν τις έγγραφες δηλώσεις των γονέων, και να τους χορηγούν βεβαιώσεις καταχώρισής τους στο βιβλίο εισερχομένων των μονάδων. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τη δήλωση που παραθέτω παρακάτω και αφορά στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Πριν πάμε στα τεστ και τα εμβόλια, να ξεκαθαρίσουμε ακόμα κάτι.

Με τη νέα Κ.Υ.Α. που ισχύει από 20 μέχρι  27 Σεπτεμβρίου, εις ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολείων διατηρήθηκε σε ισχύ η προηγούμενη υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/10.9.2021/ΦΕΚ Β΄ 4187 Κ.Υ.Α.

Αυτό σημαίνει ότι αναφορικά με τη δυνατότητα των γονέων να προσκομίζουν χειρόγραφες δηλώσεις των αρνητικών αποτελεσμάτων self test, ισχύουν αυτά που ίσχυαν με την παραπάνω Κ.Υ.Α. Ανεξαρτήτως της ερμηνείας που μπορεί να δίνει ο καθένας στη σχετική διάταξη, αυτή ξεκάθαρα παραπέμπει στο Παράρτημα Ι, στο οποίο εκτός των προσωπικών στοιχείων κηδεμόνα και μαθητή, στο πεδίο που υπάρχει για τη συμπλήρωση των στοιχείων του self test, υπάρχει μόνο η ημερομηνία που αυτό διενεργήθηκε, το αποτέλεσμα, και τέλος ο Α.Μ.Κ.Α. του μαθητή. Δεν υπάρχει πεδίο συμπλήρωσης κωδικού, όπως κακώς απαιτούν πολλοί διευθυντές σχολικών μονάδων.

 

Το ξεκαθαρίζω αυτό, γιατί, επαναλαμβάνω, κάποιοι διευθυντές σχολικών μονάδων (ευτυχώς όχι πολλοί), απαιτούν η δήλωση να έχει γίνει στο gov.gr και οι γονείς να συμπληρώσουν τον σχετικό κωδικό. Μάλιστα, πριν λίγη ώρα, ο πατέρας ενός μαθητή μού έστειλε την απάντηση που έλαβε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

 

Θα μπορούσε να έχει βάση το περιεχόμενο του εγγράφου, αν δεν υπήρχε το Παράρτημα Ι στο οποίο προκύπτει ξεκάθαρα ποια ήταν η βούληση του νομοθέτη στην προκείμενη περίπτωση. Αν ήταν όπως βεβαιώνει η παραπάνω διεύθυνση, o νομοθέτης θα είχε φροντίσει να υπάρχει το σχετικό πεδίο συμπλήρωσης του κωδικού από το gov.gr

Και πάμε στα τεστ και τα εμβόλια.

Χθες δημοσίευσα μία πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία για Λύκειο στην πόλη των Γιαννιτσών. Προς αποφυγή ασκόπων επαναλήψεων, παραπέμπω στο κείμενο αυτό για να διαβάσετε τι ισχύει για τις ιατρικές αυτές πράξεις στα ανήλικα παιδιά σας. Με δυο λόγια απαγορεύεται αυστηρά να γίνουν, χωρίς να ενημερωθούν προηγουμένως οι γονείς. Το ότι οι ιατρικές πράξεις είναι υποχρεωτικές, αυτό δεν νομιμοποιεί κανέναν να τις διενεργήσει ή να επιτρέψει τη διενέργειά τους σε ανήλικο, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των γονέων, άλλως διαπράττει βαρύτατη πειθαρχική και ποινική παράβαση. Διαβάστε το και επιστρέψτε μετά εδώ να διαβάσετε τη δήλωση που προτείνω στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Για τις δηλώσεις των self test δεν γράφω τίποτα στη δήλωση, γιατί περιμένω να δω τι θα προβλέπει η νέα Κ.Υ.Α. από τις 28 Σεπτεμβρίου.

https://nikosantoniadis.tv/2021/09/23/%ce%bf-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bc%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%89-%cf%8c/

Η δήλωση λοιπόν που προτείνω:

“Δια της παρούσης σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Βλ. απόφαση 251/2015 Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν ενεργειών του Συνηγόρου του Πολίτη, βάσει γνωμοδότησης της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδας, του Συντάγματος, της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, των Επαγγελματικών Κωδίκων Δεοντολογίας, των διεθνών επιστημονικών παραδοχών και της πρακτικής σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες), ουδεμία ιατρική πράξη επιτρέπεται σε ανήλικο, όπως είναι η διενέργεια διαγνωστικού τεστ και ο εμβολιασμός, πλην βεβαίως των απολύτως  αναγκαίων σε περιπτώσεις αιφνιδίων συμβάντων, όπως ενδεικτικά είναι κάποιος σοβαρός τραυματισμός, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των γονέων και τη φυσική παρουσία τους κατά την πράξη, σε περίπτωση δε παράβασης της ανωτέρω νομοθεσίας, υφίσταται βαρύτατη πειθαρχική και ποινική ευθύνη για τους παραβάτες και εγείρονται αστικές αξιώσεις εναντίον τους”

Θυμίζω από τη χθεσινή δημοσίευση τις επιλογές των γονέων, όταν ενημερωθούν για την επικείμενη διενέργεια των παραπάνω ιατρικών πράξεων στο παιδί τους:

-Επιτρέπουν την πράξη.
 
-Πηγαίνουν το παιδί τους σε εργαστήριο της επιλογής τους, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α.:
 
“Διευκρινίζεται ότι αποδεκτά είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια”.
 
-Το παίρνουν και επιστρέφουν στο σπίτι, παραμένει εκεί σε καραντίνα, μετά τη λήξη της οποίας οι γονείς θα αποφασίσουν για τη συνέχεια.

Εννοείται ότι αν τεθεί θέμα εμβολιασμού, η επιλογή είναι μία. Τουλάχιστον αυτή που θα ακολουθούσαμε εμείς. Η Μαριάννα και εγώ, ως γονείς. Όχι ότι ο Έκτορας έχει αντίθετη άποψη…

Και πάλι, εδώ είμαστε.

Τελευταίες Ειδήσεις

Scroll to top
x