ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ: FACEBOOK – POST -1 / 27.3.2020 : ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ…

Aρχίζει το χρονικό του τρόμου…
Στις 27 Μαρτίου 2020 κάνω την πρώτη δημοσίευση, στην οποία εξηγώ πώς έχω αρχίσει και βλέπω όλο αυτό που γίνεται.
Ακόμα ψάχνομαι.
Ο σπόρος όμως έχει μπει…
***

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ…

Τελευταία κατακλύζονται ο τύπος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από θεωρίες συνωμοσίας, αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, τις αιτίες εμφάνισης και εξάπλωσής της, και τις κυβερνητικές, σε κρατικό και διεθνές επίπεδο, αποφάσεις για την αντιμετώπισή της.

Όπως συμβαίνει πάντοτε, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλα γεγονότα που συνταράσσουν τον πλανήτη.

Σίγουρα κάποιες από αυτές ξεπερνούν σε φαντασία τους σεναριογράφους των X-Files και όλων των αντίστοιχων σειρών ή ταινιών.

Κάποιες όμως. Κάποιες άλλες όχι τόσο.

Εγώ είμαι πάντα επιφυλακτικός σε όλες αυτές τις θεωρίες.

Απορρίπτω τις ακραίες και διατηρώ επιφυλάξεις για τις υπόλοιπες.

Και σίγουρα δεν βασίζομαι ποτέ στις εκάστοτε κυβερνητικές, σε κρατικό και σε διεθνές επίπεδο, απαντήσεις και αντιδράσεις στις θεωρίες αυτές.

Ό,τι ακούω και ό,τι διαβάζω, είτε από τους συνωμοσιολόγους είτε από τους κυβερνώντες και τις επίσημες πηγές, προσπαθώ να το ακούω και να το διαβάζω με φίλτρο.

Το φίλτρο της λογικής.

Και πάντα λαμβάνω υπόψη μου το βαθμό σοβαρότητας και αξιοπιστίας της πηγής της συνωμοσίας, αλλά και της απάντησης σε αυτήν.

Και αξιολογώ τις αντιδράσεις και τις απαντήσεις της εξουσίας, κυρίως όταν συνοδεύονται από κατασταλτικές και απολυταρχικές συμπεριφορές.

Όπως στην περίπτωση της δημόσιας ανάρτησης Έλληνα καρδιολόγου, ο οποίος αποδόμησε, με επιχειρήματα, τις επίσημες επιστημονικές και κυβερνητικές θέσεις έναντι της πανδημίας και του τρόπου αντιμετώπισής της.

Ανέμενα αντίστοιχα επιχειρήματα, που να με πείσουν για την αβασιμότητα των επιστημονικών θέσεων του καρδιολόγου.

Αντ’ αυτού, έγινα μάρτυρας, όπως και όλοι μας, μίας έμμεσης κυβερνητικής αναφοράς στην ανάρτηση αυτή με απαξιωτικά στοιχεία (“αναρτήσεις για μερικά κλικ”…), ενώ την ίδια ώρα η “αστυνομία” του facebook κατέβασε την ανάρτηση…

Και ρωτάω εγώ: Εάν η ανάρτηση αυτή ήταν μία ανάξια λόγου επιστημονική φανφάρα, που έγινε για να πάρει ο χρήστης καρδιολόγος μερικά κλικ, γιατί έπρεπε να κατέβει…;

Την ίδια ώρα διαβάζω για τις μετοχές τρισεκατομμυρίων ευρώ που ήδη άλλαξαν χέρια και άλλες τόσες θα αλλάξουν και αυτές. Και θα πάνε προφανώς στα ίδια χέρια, που κάποια στιγμή θα μάθουμε σε ποια σώματα ανήκουν… Προφανώς των συνήθως υπόπτων…

Γίνεται πόλεμος, λένε οι συνωμοσιολόγοι, πόλεμος οικονομικός.

Όχι, απαντάνε οι κυβερνώντες διεθνώς. Πόλεμος για τον κορωνοϊό γίνεται.

Μα και όλοι οι άλλοι πόλεμοι που γίνονται σε όλον τον πλανήτη, οικονομικοί και γεωπολιτικοί δεν είναι;

Τι περιμέναμε να μας πούνε π.χ. οι Η.Π.Α. όταν εισέβαλαν στο ΙΡΑΚ; Ότι θέλανε να βάλουνε χέρι στα πετρέλαια του Κουβέιτ;

Στο όνομα πάντα της Δημοκρατίας και προς υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών σκοτώνουν πάντα τον κόσμο…

Οπότε προς το παρόν κρατάω μικρό καλάθι.

Και έναντι των συνωμοσιολόγων, αλλά και έναντι των κυβερνώντων, εδώ και έξω…

**********
Υ.Γ. Σε όσα post δεν είναι ξεκάθαρο ποια φωτογραφία είχα ανεβάσει, καθώς στο αρχείο που κατέβασα από το facebook δεν υπάρχουν οι φωτογραφίες, επιλέγω μία που θα επέλεγα σήμερα.
Στο σημερινό πιστεύω πως είναι η φωτογραφία που είχα επιλέξει και τότε.

Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΕΤΡΑΕΙ ΩΡΕΣ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΤΙΔΗ !! 😂😂😂

ΣΚΑΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…

BΡΕ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…

Scroll to top
x