ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ !! ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΦΟΔΡΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ – ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ !!

Καμία σχέση με πέρσι.

Στην αρχή τα πράγματα ήταν σχετικά ήρεμα, λίγα παρατράγουδα είχαμε με την πρωτοκόλληση των εγγράφων και κάποιες σκόρπιες απειλές από διευθυντές περί ποινικών διώξεων, εισαγγελέων και αστυνομίας, και μέχρι εκεί.

Και ξαφνικά, λες και τους τσίμπησε μύγα τσε τσε…

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η τελευταία, υπ’ αριθμ. 11/23.9.2021, εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-11_2021

Και ενώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το περιεχόμενο της εγκυκλίου αυτής, γιατί ήρθε να βάλει τάξη στο όργιο των μηνύσεων  γονέων κατά εκπαιδευτικών, θύματα οι περισσότεροι από τους γονείς αυτούς του παραμάγαζου που είχε στηθεί από επιτήδειους δικηγόρους. Στρέφονταν, χρησιμοποιώντας “υποδείγματα μηνύσεων”, εναντίον διευθυντών σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών (και δυστυχώς εξακολουθούν και το πράττουν), όταν αυτοί απλά εφάρμοζαν τον νόμο και τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Απαιτούσαν να επιτραπεί η είσοδος στα παιδιά τους στις σχολικές μονάδες, είτε χωρίς μάσκα είτε/και χωρίς δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self ή rapid test (ίδια είναι). Και όταν διευθυντές και εκπαιδευτικοί απαγόρευαν την είσοδο στα παιδιά τους, εφαρμόζοντας τις σχετικές Κ.Υ.Α., αυτοί τους μήνυαν και ζητούσαν την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας εναντίον τους.

Αυτό έπρεπε πράγματι να σταματήσει.

Στην εγκύκλιο του Βασίλη Πλιώτα θα αφιερώσω δημοσίευση και live. Πρέπει. Για πολλούς λόγους.

Από εκεί και πέρα όμως, το περιεχόμενο της εγκυκλίου αυτής “ξεχειλώθηκε” και οδήγησε κατά την εφαρμογή της σε ένα πρωτοφανές πρωτότυπο “ακαταδίωκτο” για τους εκπαιδευτικούς και -κυρίως- τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, έναντι παντός αδικήματος !

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την εγκύκλιό του θέλει να προφυλάξει τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τη νομοθεσία και παρά ταύτα μηνύονται από γονείς. Όχι να τους προστατεύσει και από κάθε πράξη ή παράλειψή τους δια των οποίων παραβιάζουν την ποινική νομοθεσία !

Χαρακτηριστικό για το πνεύμα της εγκυκλίου είναι το παρακάτω απόσπασμα από την εγκύκλιο:

…εγκλήσεις και μηνύσεις, με εμφανή την πρόθεση να αποτρέψουν την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων που  έχουν θεσμοθετηθεί από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της διάδοσης της νόσου“.

Έτσι, είχαμε φαινόμενα όχι απλά μη κίνησης της αυτόφωρης διαδικασίας κατά των μηνυθέντων διευθυντών, αλλά και την κράτηση των μηνυτών γονέων, σε περιπτώσεις όμως που οι διευθυντές δεν εφάρμοσαν καμία Κ.Υ.Α., αλλά είχαν παραβιάσει είτε τις ίδιες αυτές τις Κ.Υ.Α. που προβλέπουν τις προϋποθέσεις προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες, είτε διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και, αυτοτελώς ή κατά την παραβίαση των διατάξεων του Κ.Δ.Δ., διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αυτό συνέβη σε περιπτώσεις παράβασης του άρθρου 12 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας περί υποχρέωσης πρωτοκόλλησης των εγγράφων που κατατίθενται στις δημόσιες υπηρεσίες, σε περιπτώσεις παράβασης των Κ.Υ.Α. σχετικά με την μη υποχρέωση συμπλήρωσης του κωδικού υποβολής του αποτελέσματος του τεστ στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, σε περιπτώσεις απαίτησης υποβολής σε rapid test των γονέων που καλούνται σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις εντός των σχολικών μονάδων, σε περιπτώσεις παρανόμων απειλών περί δήθεν ποινικών κυρώσεων εκ της μη φοίτησης των παιδιών στα σχολεία, καθώς και περί αναζήτησης των μαθητών από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές δήθεν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13 του Π.Δ. 79/2017, και περί δήθεν κινδύνου αφαίρεσης της επιμέλειας των παιδιών από τους γονείς, σε περιπτώσεις υποβολής των μαθητών σε διαγνωστικούς ελέγχους χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των γονέων, κατά παράβαση της υπ’ αριθμ. 215/2015 απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, και σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των διευθυντών των σχολικών μονάδων σε δεσμευτικές για αυτούς εξαιρέσεις μαθητών από τη χρήση μάσκας.

Το διήμερο αυτό θα κινηθώ νομικά σε δύο επίπεδα.

Στο πρώτο, θα κινηθώ ατομικά, έχω άλλωστε εν προκειμένω και την ιδιότητα του γονέα μαθητή στην Γ΄ Λυκείου, με εξώδικη καταγγελία-αίτημα προς την υπουργό Παιδείας. Θα συγκεντρώσω όλες τις παράνομες συμπεριφορές διευθυντών και εκπαιδευτικών και θα ζητήσω να μπει τάξη στις σχολικές μονάδες. Αντίστοιχη εξώδικη καταγγελία-αίτημα θα απευθύνω και προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία θα καταγγέλλω την εσφαλμένη εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 11/2021 εγκυκλίου του κ. Πλιώτα και θα ζητήσω να μπει η αντίστοιχη τάξη στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας.

Στο δεύτερο, θα κινηθώ για λογαριασμό συγκεκριμένων γονέων για συγκεκριμένες παραβατικές συμπεριφορές σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, από συγκεκριμένους διευθυντές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποσπάσω, όπως έγινε πέρσι με την δημόσια παραδοχή ότι οι σχολικές μονάδες, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι αντίστοιχες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεν έχουν λόγο στην απόφαση των γονέων να μη στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, αντίστοιχες παραδοχές για τις κατά τα άνω παραβατικές συμπεριφορές.

Στις κινήσεις αυτές θα συμπεριλάβω και το νέο “φρούτο” στους χώρους των σχολικών μονάδων, το οποίο είναι η απαράδεκτη προπαγάνδα για τα εμβόλια, επίσημη και ανεπίσημη, που γίνεται από διευθυντές και εκπαιδευτικούς, η οποία έχει φτάσει και μέχρι του σημείου παρότρυνσης των μαθητών να εμβολιαστούν κρυφά από τους γονείς τους.

Μέσα στο διήμερο αυτό θα γίνουν και οι σχετικές δημοσιεύσεις.

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Μία φανταστική ιστορία…

Όταν θα έρθει η ώρα…

Scroll to top
x