ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟN ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ “Νίκος Αντωνιάδης” – ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – POST -11 / 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – 12:08 μ.μ. / “ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ”…

11ο post στο χρονικό του τρόμου.

Εδώ τα προηγούμενα 10.

Το αρνί του ΠΑΣΧΑ…

Και δείτε πώς ακόμα δεν αμφισβητώ τις προθέσεις τις κυβέρνησης…
 
Πόσα διδάγματα…
 
Ποιος θα το φανταζόταν ότι εγώ, ο Νίκος Αντωνιάδης, κάποια στιγμή δεν αμφισβητούσα τις προθέσεις της κυβέρνησης, την οποία κάποιους μήνες μετά μήνυσα ως εγκληματική οργάνωση…
 
Και πόση τόλμη πρέπει να έχεις να αναδημοσιεύεις ΚΑΙ αυτό το κείμενο από το χρονικό του τρόμου…

****************

ΥΠΕΡΒΟΛΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σωτήρης Πέτσας:

“Δεν υπάρχει σπίτι που θα πάει να ψήσει αρνί και να μην μαζευτεί η γειτονιά. Θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Ξέρετε τι γίνεται στις πυλωτές. Φέτος το αρνί θα το ψήσουμε στο φούρνο.”

Στη συνέχεια διέρρευσε ότι η απαγόρευση θα είναι καθολική. Ότι δηλαδή θα απαγορευτεί το σούβλισμα ακόμη και στις μονοκατοικίες, στα μπαλκόνια και στις ιδιωτικές ταράτσες.

Η απαγόρευση του σουβλίσματος κινείται στη λογική του μέτρου της απαγόρευσης των μεγαφώνων στις εκκλησίες.

Αν ακούγεται η θεία λειτουργία από τα μεγάφωνα, οι πιστοί θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους, όπως ο Οδυσσέας για να μην ακούσει τις Σειρήνες.

Και επειδή δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους πιστούς να κλείσουνε τα αυτιά τους, χτυπάμε το κακό στη ρίζα: Απαγορεύουμε τα μεγάφωνα.

Σε μία παραλλαγή της Οδύσσειας, όπου οι Σειρήνες εκτός από το πανέμορφο τραγούδι τους, εκπέμπουν και μία εξίσου πανέμορφη …τσίκνα, αντί να κλείσουμε τις μύτες στους λάτρεις του οβελία και της παράδοσης, χτυπάμε το κακό στη ρίζα: Απαγορεύουμε τη σούβλα.

Είναι γεγονός ότι χωρίς παρέα ακυρώνεται η αξία του σουβλίσματος. Και την Ανάσταση όμως κάπως έτσι δεν θα τη γιορτάσουμε; Εμείς, οι “μόνοι στο σπίτι” μεταξύ μας, και ο άρτι αναστηθείς Χριστός.

Αυτό όμως δεν αποκλείει το γεγονός κάποιοι να επιθυμούν να σουβλίσουν έστω και μεταξύ τους, στην αυλή τους, στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα τους.

Αυτήν την απαγόρευση θεωρώ υπερβολική. Παραπέμπει λίγο στη λαϊκή ρήση “μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά”. Ή “πονάει δόντι, βγάζει κεφάλι”…

Το να παρουσιάζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σαν άλλος Έκτορας Μποτρίνι και να μας προτείνει να ψήσουμε το αρνί στο φούρνο αντί να το σουβλίσουμε, το θεωρώ υπερβολικό. Μόνο συνταγές για το ψήσιμο στο φούρνο δεν μας πρότεινε.

Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις της κυβέρνησης και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η χώρα μας εμφανίζεται, με βάση τα μάλλον κοινώς αποδεκτά νούμερα, να έχει διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας όσο ίσως καμία άλλη χώρα στον κόσμο.

Και αυτά τα εύσημα πρέπει να της αποδοθούν.

Τις υπερβολές όμως φαίνεται πως δεν μπορεί να τις αποφύγει.

Και σίγουρα η συγκεκριμένη υπερβολή δεν πρέπει να κρύβει κάτι άλλο, όπως όλα αυτά που υπονόησα στη χθεσινή μου ανάρτηση αναφορικά με την απαγόρευση για τα μεγάφωνα στις εκκλησίες. Ή με το Άγιο Φως: Είναι λογικό να επιτρέπεται να μας παραδίδονται πίτες με γύρο απ’ όλα, αλλά όχι το Άγιο Φως…;

Στο τέλος θα έχουμε τον εξής διάλογο στο 1142:
“1142 εκεί;”.
“Μάλιστα”.
“Ο γείτονάς μου, κύριε…”.
“Καπνίζει;”
“Όχι, σουβλίζει”…

Λοιπόν εγώ θα σουβλίσω με την Μαριάννα, τον Έκτορα και τον Κούπερ και θα έχω στο skype τους αγαπημένους μας Μανώλη και Νάνα.

Και αν μου κόψουν πρόστιμο, ε, ας μου στοιχίσει λίγο παραπάνω φέτος το αρνί…

Αν, και όσοι με ξέρετε, δεν πιστεύω να νομίζετε ότι δεν θα ακύρωνα ένα τέτοιο πρόστιμο αφ’ ης στιγμής αποδείκνυα (αφού θα απαιτούσα να βεβαιωθεί στην έκθεση της παράβασης) ότι είμασταν μόνοι μας στο σπίτι, όπως ο Μακόλεϊ Κάλκιν στην ομώνυμη ταινία…

Τελευταίες Ειδήσεις

32…

Οδηγός ο Αρχαίοι Έλληνες…

Περί βόθρων…

Με τη βοήθεια της Παναγίας…

Scroll to top
x