H ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΑΣΣΑ, ΤΟΝ ΔΙΑΔΑΚΤΟΡΑ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ, ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ 3ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Γιάννης Πρασσάς είναι διδάκτωρ μοριακής βιολογίας και μόνιμος ερευνητής στο Τμήμα Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Mountsinai στο Τορόντο του Καναδά.
Είναι από τους “στρατηγούς”, όπως τους αποκαλεί ο Δημήτρης, οι οποίοι εσχάτως επιστρατεύτηκαν στα “δύσκολα” για να βοηθήσουν τους πελαγωμένους δικούς μας “ειδικούς” και να διασώσουν το αφήγημα των καλών, αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων.
Στις 3 Νοεμβρίου η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναδημοσίευσε ανάρτηση του Γιάννη Πρασσά στο facebook.
Αυτά που έγραψε ανάγκασαν τον Δημήτρη να πάρει θέση και να του απαντήσει.
Και να του απαντήσει δεόντως,
Με δική του ανάρτηση στο ίδιο μέσο.
Αγαπητέ μου Γιάννη Πρασσά,
σου απευθύνομαι με πολλή αγάπη και σεβασμό, ως επιστήμονας και μοριακός βιολόγος που είσαι στο Mount Sinai ( Καναδάς), επικεντρώσου στο ερευνητικό σου κομμάτι.
Εξάλλου, μόνος σου το παραδέχτηκες σε ερώτηση ακόλουθου σου πως δεν κατανοείς ιατρικές παθήσεις που προκαλούνται από τα εμβόλια.
Πάντα με κατανόηση στην αδυναμία που έχεις να κατανοήσεις τον μηχανισμό δράσης των σκευασμάτων αυτών σε λήπτες, να έχεις τα αυτιά σου ανοικτά και τους πνευματικούς σου ορίζοντες διάπλατους.
Δε μπορεί να μιλάς και να ισχυρίζεσαι πως τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2 είναι πολύ αποτελεσματικά αλλά ταυτόχρονα να αγνοείς τις παρενέργειες.
Παρενέργειες που και οι ίδιες οι εταιρείες παραγωγοί πλέον έχουν παραδεχτεί και συμπεριλάβει στα έγγραφα τους. Καταλαβαίνω απόλυτα πως είναι καυτή ‘πατάτα’ και αποφεύγεις την οποιαδήποτε αναφορά εντέχνως.
Μη μου πείς ότι οι παρενέργειες είναι σπάνιες, είναι πλέον στον Εισαγγελέα υποθέσεις με εκατοντάδες αλλαγές φακέλλων όπου χάθηκαν οι ενδείξεις ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ. Όπως και η παραδοχή νοσοκομειακών ιατρών πως η καταγραφή παρενεργειών δεν είναι δική τους υπόθεση ΑΛΛΑ των εμβολιαστικών κέντρων. Να σου θυμήσω μελέτες στο LANCET όπου δείχνουν πως οι καταγραφές παρενεργειών στις Η.Π.Α. που θεωρούνται σοβαρό Κράτος (δεν πιστεύω να διαφωνείς) είναι της τάξης του 1%.
Μην ξεχνάς τα λεγόμενα Greek Statistics που η καταγραφή αγγίζει το 0% στη χώρα μας, αποτέλεσμα του φόβου που έχει απλωθεί στον κόσμο και της παραπληροφόρησης ή του φόβου τιμωρίας που υφίσταται η ιατρική κοινότητα αν προβεί σε καταγραφές αυτών.
Πάμε, φίλτατε Γιάννη, να δούμε ένα ένα όσα έγραψες στο facebook και αναδημοσίευσε η Καθημερινή στις 3 Νοεμβρίου 2021;
Διότι ως επιστήμονες οφείλουμε και οι δυο μας να διαφυλάττουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο αυτή χωρίς να προσκυνάμε συμφέροντα.
Λοιπόν:
1. Το επιχείρημα με το μπουφάν είναι ατυχέστατο. Πέρσι τον Νοέμβρη, χρησιμοποιούσαμε στο Βόρειο Ημισφαίριο μπουφάν. Έτσι και φέτος το Νοέμβριο. Συγκριτική ανάλυση γίνεται ΠΑΝΤΑ μελετώντας 2 στοιχεία που έχουν τις ίδιες μεταβλητές, αλλιώς δεν υφίσταται τέτοια ανάλυση.
Ο περσινός Νοέμβριος δεν ήταν καλοκαίρι, όπως άστοχα περιγράφεις στη συνέντευξη. Εκτός αν αποσκοπείς σε νοητική σύγχυση τον αναγνώστη. Προσωπικά, δεν το πιστεύω, ειδικά για εσένα, διότι έχεις και εσύ σοβαρή πορεία ειδικά σε νέες πειραματικές μεθόδους διαγνωστικών τεστ στον Καναδά και το σέβομαι απόλυτα.
2. Αναφέρεσαι για εμβολιασμένο πληθυσμό άνω του 60% στην Ελλάδα, λογικά. Και ότι οι ΜΕΘ αρχίζουν να λυγίζουν. Στεναχωριέμαι που ένας επιστήμονας του βεληνεκούς σου ξεχνάει πως ιοί που μεταλλάσσονται πάρα πολύ συχνά μέσα σε ένα έτος, δε μπορεί να χτιστεί για αυτούς ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΟΣΙΑΣ.
Τείχος ανοσίας υφίσταται για άλλους τύπους ιών. Το γνωρίζεις πάρα πολύ καλά. Λάθος στρατηγικής στη χώρα μας είναι ότι δεν επικεντρώθηκαν οι εμβολιασμοί στις ομάδες υψηλού κινδύνου και μόνο. Και αυτό το γνωρίζεις, ελπίζω. Όσον αφορά τις ΜΕΘ, έχεις δει εσύ, αγαπητέ Γιάννη, να διώχνουμε τους “στρατιώτες” υγειονομικούς από τις θέσεις τους σε έναν πόλεμο που μαίνεται;
Έχεις δει εσύ να αυξάνονται κατακόρυφα οι ΜΕΘ ή να ενισχύεται με προσωπικό απαραίτητο το ΕΣΥ; Μόλις πριν λίγες μέρες, παραπονιούνταν στον Βόλο για ύπαρξη 1 παθολόγου για 90 ασθενείς. Ιατροί λιποθυμούν από την εξάντληση πλέον στις εφημερίες. Οι υγειονομικοί σε αναστολή δεν έχουν αντικατασταθεί (αν και ποτέ δεν έπρεπε να φύγουν), το ανέφερε και η ΠΟΕΔΗΝ. Το Κράτος είχε εξαγγείλει μέτρα για αντικατάσταση αυτού του προσωπικού. Όμως, η υποστελέχωση κυριαρχεί παντού. Όσοι μπήκαν μετά τον Σεπτέμβριο, είναι νοσηλευτές και άσχετες ειδικότητες.
Όλα αυτά είναι πολιτικά λάθη, δεν φταίνε ούτε οι συμπολίτες μας ούτε οι επιστήμονες. Δεν είναι ωραίο να μας διχάζουν λάθη πολιτικών και να παίζουν ζάρια στις πλάτες όλων μας. Οι πολιτικοί κυβερνούν με επικοινωνιακά παιχνίδια.
3. Μιλάς, αγαπητέ Γιάννη, για τα εμβόλια που λειτουργούν εξαιρετικά καλά στο να μας προστατεύουν από πιθανότητα βαριάς νόσησης. Συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω, αναφέρεσαι στη σχετική αποτελεσματικότητα και όχι στην απόλυτη αποτελεσματικότητα.
Η απόλυτη αποτελεσματικότητα είναι ο πραγματικός δείκτης διότι όταν πρέπει να εμβολιάσεις 330 άτομα με ένα εμβόλια για να μειώσεις σε 1 από αυτά τα 330 την πιθανότητα βαριάς νόσησης, δεν το λες και εξαιρετική λειτουργία και προστασία από βαριά νόσηση.
Έτσι δεν είναι, φίλτατε Γιάννη; Τα αποτελέσματα αυτής της υποτιθέμενης εξαιρετικής προστασίας τα βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο. Για να σε προλάβω, μπες στην ιστοσελίδα της 7ης ΥΠΕ (Κρήτη) όπου θα δεις 50% εμβολιασμένους και 50% ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ.
4. Κατανοώ και σέβομαι την άποψη σου ότι τα εμβόλια προστατεύουν όχι απόλυτα και όχι για πάντα (το για πόσο θα το μάθουμε εν καιρώ). Έτσι αναφέρεται στη συνέντευξη σου ότι είπες.
Να σε βοηθήσω λίγο στη σκέψη σου. Από το Δεκέμβρη του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021, μαζί με τον φίλο μου Ιωάννη Καλαμπόκη, ανακοινώναμε πως η εν δυνάμει επίκτητη ανοσία μέσω των εμβολίων μπορεί να είναι από 0 μέχρι 6 μήνες. Χτυπηθήκαμε έντονα για όσα είπαμε. Τότε, η κ. Θεοδωρίδου, πρόεδρος του Εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, 15 Δεκέμβρη του 2020 έβγαινε δημόσια και έλεγε για 12 μήνες ανοσία από τα εμβόλια. Τον Φλεβάρη του 2021, η Κυβέρνηση που έφερε προς συζήτηση το Green Pass, μαζί με όλα τα Ευρωπαϊκά Κράτη μέλη της Ε.Ε. μιλούσαν για 12 μήνες ισχύ του εγγράφου αυτού.
Η κ. Θεοδωρίδου τον Μάη του 2021 επικαλούμενη μελέτη από το Βέλγιο, παραπληροφορούσε τον κόσμο στην Ελλάδα για 9-13 μήνες ανοσία από τα εμβόλια (ανεξαρτήτως τύπου). Σήμερα πλέον, τον Νοέμβριο του 2021, όλοι ομιλούν για την 3η δόση των εμβολίων και παραδέχονται πως η επίκτητη ανοσία μπορεί να φτάσει στο μέγιστο τους 6 μήνες.
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, φίλτατε Γιάννη πως όλοι γνώριζαν από Δεκέμβρη του 2020 και από Γενάρη του 2021; Απλά, κώφευαν και μας απειλούσαν αλλά στο τέλος, έφτασαν όλοι να πουν ότι λέγαμε.
5. Αγαπητέ μου Γιάννη, δεν ομιλούμε για το ισχυρότερο πανδημικό κύμα. Ούτε είναι η τελευταία στροφή του πρώτου και επικνίδυνου πανδημικού κύκλου. Ομιλούμε για μια φάση στην εξελικτική πορεία του ιού που γίνεται πιο μεταδοτικός.
Εμείς, ως κοινωνία δεν προετοιμαστήκαμε ΠΟΤΕ φτιάχνοντας Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, ενεργοποιώντας σωστά θεραπευτικά πρωτόκολλα, ενημερώνοντας τον κόσμο πως να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, θωρακίζοντας τις ΜΕΘ με προσωπικό και με περισσότερες κλίνες, στοχεύοντας σε ευπαθείς ομάδες και μόνο.
Όλα αυτά είναι λάθη διαχείρισης. Ανθρώπινα ή πολιτικά λάθη. Ο ιός θα συνεχίσει την πορεία του ώσπου να γίνει ένας απλός ιός του ανώτερου αναπνευστικού. Είτε μας αρέσει είτε όχι. THIS IS EVOLUTION!
6. Φίλτατε Γιάννη Πρασσά, ολοκληρώνοντας τον 2ο ή τον 3ο εμβολιασμό (και αύριο – σε 6 μήνες- τον 4ο, κ.ο.κ.) δεν αφήνεις πίσω σου ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ. Το γεγονός ότι μιλάμε για στελέχη που διαφεύγουν των αρχικών εμβολίων τον Νοέμβριο του 2021, η παραδοχή ότι είτε είσαι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος κολλάς και μεταδίδεις και αν έχεις την ατυχία να έχεις βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό υποκείμενων νοσημάτων, γενετική προδιάθεση σε μία πάθηση που δεν έχεις εντοπίσει, μεγάλο σωματικό βάρος, πεσμένο ανοσοποιητικό, αρρύθμιστες ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ παθήσεις τότε οι πιθανότητες να μπεις σε ΜΕΘ αυξάνονται ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ.
Όσο για τη σχετική και την απόλυτη αποτελεσματικότητα, μιλήσαμε πιο πάνω. Όσο για τα ποσοστά εισαγωγών σε ΜΕΘ, μπορείς να δεις 7η ΥΠΕ ή 2η ΥΠΕ τα επίσημα σημερινά στοιχεία. Όμοια είναι, είτε έχεις κάνει τις δόσεις εμβολίων είτε όχι.
7. Το να βγαίνουν πολλοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι πλέον, μετά από 12 μήνες και να μιλάνε, όπως και εσύ, αγαπητέ Γιάννη, για ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΛΑΘΟΣ προς την Κοινωνία ότι τα εμβόλια προστάτευαν από ενδεχόμενη μετάδοση, ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ! Διότι όλοι το ήξεραν, από την αρχή. Δε χωράνε ΙΣΩΣ και ΑΝ ή ΜΠΟΡΕΙ σε αυτά. Η ιατρική και η επιστήμη προχώρησε με την παρατήρηση και με τη συσσώρευση ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ.
Ο συγκεκριμένος ιός υπακούει σε όλα όσα διέπουν την οικογένεια των ανθρώπινων κορονοϊών. Άσχετα αν είναι πρωτοεμφανιζόμενος. Θυμήσου τις μηδενικές τιτλοδοτήσεις αντισωμάτων σε εμβολιασμένους από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος και τόσα άλλα.
8. Δεν ξέρουμε πλέον πως οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και νοσούν. Το ξέραμε από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος. Σας το λέγαμε, η πλευρά του δογματισμού κώφευε. Για άλλη μια φορά, ήρθατε στα δικά μας λόγια.
9. Όλη η συνέντευξη σου διέπεται από ΜΠΟΡΕΙ, ΙΣΩΣ και ευχολόγια περί αναχώματος. Πλέον η καρδιά της υπόστασης του εμβολιασμού έχει ξεριζωθεί. Το αναφέρεις και εσύ, αγαπητέ Γιάννη, εμμέσως. Κάνεις λόγο για λίγη έξτρα προστασία (ενδεχομένως). Πάντως, χαίρομαι που συμφωνείς ότι ο ιός αυτός θα γίνει ένας απλός ιός στην κοινότητα.
10. Είναι παρήγορο που συμφωνείς πως το αμυντικό μας σύστημα (ανοσοποιητικό) θα γνωρίζει τον ιό ολοένα και περισσότερο και θα αποκτά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΜΥΝΕΣ. Αυτό είναι το μεγαλείο της φυσικής ανοσίας. Ξέρεις τι με στεναχώρησε σε μια μερίδα ιατρών; Ότι θέτουν δημόσια το δίλημμα αν η φυσική ανοσία υφίσταται ή αν είναι όντως ανώτερη ή όχι από την εμβολιαστική ανοσία. Λυπηρό δεν είναι; Συμφωνείς, φαντάζομαι ότι έχει θολώσει η επιστημονική κρίση πολλών.
11. Εδώ θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, αγαπητέ Γιάννη. Πως μπορείς να μιλάς ότι καλώς αυξάνεται η πίεση στους ανεμβολίαστους ώστε να εμβολιαστούν και ταυτόχρονα, πέντε γραμμές πιο πάνω να καυτηριάζεις την αποτυχία της επικοινωνιακής παραπληροφόρησης σχετικά με τις δυνατότητες των εμβολίων;
Αφού παραδέχεσαι πως οι εμβολιασμένοι ΝΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ! Άρα, ποια Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ανάμεσα στις δύο ομάδες; Μήπως η τήρηση των συμβολαίων ανάμεσα στις εταιρείες και τα Κράτη; Μήπως τα χρήματα; Διότι ως επιστήμονας καταλαβαίνεις το άτοπο των λεγομένων σου σε αυτό το σημείο.
12. Από το να παραθέτουμε ξανά και ξανά περιορισμούς στην κοινωνία, δε συμφωνείς πως πρέπει να αφήσουμε τους υγιείς να νοσήσουν με φυσικό τρόπο και να επικεντρωθούμε σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη προστασίας; Και να κοιτάξουμε το άγιο δισκοπότηρο της θεραπείας ανίατων ασθενειών;
Μετά τιμής και σεβασμού σε έναν άλλον επιστήμονα, τον Γιάννη Πρασσά,
Ποντίκας Δημήτρης

Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ

Scroll to top
x