ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟ MENIDI-MEDICA ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΝΤΙΚΑ

Αντιγράφω την ανάρτηση του Δημήτρη στο facebook.

Μπράβο Δημήτρη !

Κιτ χρωματομετρικής ενζυματικής ταυτοποίησης Τριχομονάδας, Κάντιντας και Μυκητιασικής Κολπίτιδας άλλης αιτιολογίας FluoraCheck από τον οίκο MenidiMedica Ελλάδος. Το κιτ περιέχει 3 αντιδραστήρια (R1, R2, R3) και αραιωτικό διάλυμα δείγματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δειγματοληψία από γυναίκες και άντρες. Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι το σημείο δειγματοληψίας, ανάλογα το όργανο και το είδος του βιολογικού υλικού προς εξέταση (οδηγίες στο εσώκλειστο χρήσης).
Το FluoraCheck του οίκου MenidiMedica Ελλάδος παρέχει ασφαλή αποτελέσματα σε 15 λεπτά.
Ευαισθησία έναντι Τριχομονάδας: 97%
Ειδικότητα έναντι Τριχομονάδαα: 98%
Ευαισθησία έναντι Κάντιντας: 82%
Ειδικότητα έναντι Κάντιντας: 87%
Ευαισθησία έναντι Μυκητιασικής Κολπίτιδας άλλης αιτιολογίας: 94%
Ειδικότητα έναντι Μυκητιασικής Κολπίτιδας άλλης αιτιολογίας: 98%
Η ερμηνεία των αποτελεσμάτων πρέπει να γίνεται συνδυαστικά, παρατηρώντας τα σχηματισμένα χρώματα στο R1 και στο R3.
Ερμηνεία αποτελεσμάτων
R1+R3:
Απουσία χρώματος ή ελαφριά απόχρωση ροζ χρώματος + Μπλέ = Απουσία στελέχους από την οικογένεια των τριχομονάδων, παρουσία μυκητιασικής κολπίτιδας
Κόκκινο χρώμα + Μπλέ = Παρουσία τριχομονάδων
Κόκκινο χρώμα + Κίτρινο ή Πράσινο = Παρουσία καντιντίασης
Απουσία χρώματος ή ελαφριά απόχρωση ροζ χρώματος + Κίτρινο ή πράσινο = Απουσία τριχομονάδων και απουσία καντιντιασικής κολπίτιδας
*ακολουθεί περιγραφή του ζυμομύκητα Candida Albicans και του κινητού μαστιγοφόρου πρωτοζώου Trichomonas Vaginalis
Candida albicans
Πολλοί τύποι μυκήτων ζουν μέσα και πάνω στο ανθρώπινο σώμα, σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του γένους Candida, ενός ζυμομύκητα. Ο Candida συνήθως βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στο στόμα, στα έντερα, στον κόλπο των γυναικών και στο δέρμα αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα είναι ένας αβλαβής μικροοργανισμός.
Ωστόσο, όταν αρχίζει να αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα, μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη γνωστή ως καντιντίαση. Στην πραγματικότητα, ο Candida είναι η πιο κοινή αιτία μυκητιακών λοιμώξεων στον άνθρωπο. Μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδακαι βαλανοποσθίτιδα.
Η πλειονότητα των ζυμομυκήτων που απομονώθηκαν από δείγματα κολπίτιδας είναι C. albicans (82%) ενώ βρέθηκαν επίσης C. glabrata και C. krusei. Ο C. glabrata μπορεί να είναι συχνότερος στους διαβητικούς και στους ηλικιωμένους.
Η αντιμετώπιση γίνεται με φάρμακα ωστόσο βοηθάει μια διατροφή που περιορίζει τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
O Κάντιντα είναι ένα “οπορτουνιστικό” μικρόβιο, υπό την έννοια ότι προξενεί λοίμωξη όταν του δοθεί η ευκαιρία. Αυτό που του δίνει την ευκαιρία είναι το πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή μια διαταραχή στην ισορροπία των βακτηρίων που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα.
Στην φυσιολογική χλωρίδα ο Candida βρίσκεται σε ισορ­ροπία με τα διάφορα βακτήρια υπό την επίβλεψη του ανοσολογι­κού συστήματος και της επίδρασης των οιστρογόνων, όταν πρόκειται για τον κόλπο των γυναικών.
Μπορεί όμως να προκαλέσει λοιμώξεις όταν διαταράσσεται η φυσιολογική χλωρίδα (π.χ. μετά από λήψη αντιβιοτικών) ή διαταράσσεται το ανοσοποιητικό σύστημα ή υπάρχει ορμονική διαταραχή ή γίνεται λήψη οι­στρογόνων (αντισυλληπτικά) ή υπάρχει εγκυμοσύνη (μεγάλη ποσό­τητα οιστρογόνων). Να σημειωθεί ότι τα αντιβιοτικά δεν επηρεάζουν άμεσα τον Κάντιντα.
Παρακάτω είναι μερικοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε υπερανάπτυξη του Candida.
1. Λήψη αντιβιοτικών
2. Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλεύρι και γενικά επεξεργασμένους υδατάνθρακες
3. Υψηλή πρόσληψη αλκοόλ
4. Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
5. Η από του στόματος λήψη αντισυλληπτικών
6. Διαβήτης
7. Υψηλά επίπεδα στρες
Trichomonas vaginalis
Η τριχομονάδα (trichomonas vaginalis) είναι ένα κινητό μαστιγοφόρο πρωτόζωο, δηλαδή μονοκύτταρος ζωικός οργανισμός, το οποίο προσβάλλει άνδρες και γυναίκες. Η μόλυνση από τριχομονάδα, η τριχομονίαση, είναι μια από τις πιο κοινές σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.
Προσβάλει τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες όμως τα συμπτώματα είναι συχνότερα στις γυναίκες. Το μικρόβιο στη γυναίκα βρίσκεται στον τράχηλο, την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη ενώ στους άνδρες βρίσκεται συνήθως στην ουρήθρα και τον προστάτη.
Στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των περιπτώσεων μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή αν και έχουν αναφερθεί και άλλοι πιθανοί τρόποι μετάδοσης. Εκτός από το σεξ, η τριχομονάδα είναι δυνατό να μεταδοθεί όταν τα γεννητικά όργανα έρχονται σε επαφή με υγρές πετσέτες ή ρούχα, μαγιό και καθίσματα τουαλέτας. Το μικρόβιο τυπικά προσβάλει τις γυναίκες προκαλώντας ουρολοίμωξη ή κολπίτιδα.
Η τριχομονάδα δεν επιβιώνει για πολύ στο στόμα ή τον πρωκτό, αλλά προσβάλει εύκολα το ουρογεννητικό σύστημα, αφού μπορεί να επιβιώσει εκτός του σώματος για 45 ολόκληρα λεπτά.Παρ’ ότι είναι ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, η τριχομονίαση ή τριχομονάδωση (trichomoniasis) εξακολουθεί να είναι σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό. Η τριχομονάδα συνήθως συνοδεύεται και από άλλη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, όπως γονόρροια, χλαμύδια κ.ά.
Η τριχομονίαση συναντάται πολύ συχνά σε νεαρές και σεξουαλικά ενεργές γυναίκες. Η γυναίκα είναι πιο ευάλωτη αμέσως μετά την εμμηνορρυσία.
Επίσης, οι άνδρες είναι ικανοί να μεταφέρουν το μικρόβιο χωρίς να το γνωρίζουν καθώς η μόλυνση στον άνδρα προκαλεί ήπια ή καθόλου συμπτώματα. Μελέτη έχει υποδείξει πως το 75% των ανδρών που είναι φορείς του μικροβίου δεν έχουν συμπτώματα.
Συμπτώματα
Αν παρουσιαστούν συμπτώματα, ο χρόνος επώασης μέχρι την εμφάνιση τους κυμαίνεται από 4 έως 20 ημέρες μετά τη μόλυνση. Μεταξύ των πιο κοινών συμπτωμάτων στα γεννητικά όργανα είναι ο κνησμός (φαγούρα), η περίεργη μυρωδιά, ο πόνος κατά την επαφή και την ούρηση, και εν γένει μια γενική ενόχληση.
Στη γυναίκα συγκεκριμένα, διαπιστώνεται αυξημένη έκκριση κολπικών υγρών, με κιτρινοπράσινο χρώμα και ιδιαίτερα άσχημη οσμή. Επιπρόσθετα, στη διάρκεια της ερωτικής πράξης υπάρχει πόνος, διαπιστώνεται δυσκολία στην ούρηση και κνησμός στα γεννητικά όργανα.
Οι άνδρες στην πλειοψηφία τους δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Αν όμως προκύψουν, μόλυνση της ουρήθρας, αίσθηση καύσου κατά την ούρηση και έκκριση υγρού από το πέος έχουν καταγραφεί.
Κίνδυνος για άλλες μολύνσεις υπάρχει μόνο αν η μόλυνση δεν διαγνωστεί έγκαιρα και δεν θεραπευτεί. Η φλεγμονή στα γεννητικά όργανα που προκαλεί η τριχομονάδα, αυξάνει τον κίνδυνο της γυναίκας να μολυνθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS (εφόσον εκτεθεί σε αυτόν). Οι ήδη μολυσμένες με τον ιό HIV γυναίκες, αν μολυνθούν και με τριχομονάδα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό HIV στους σεξουαλικούς τους συντρόφους.
Η τριχομονίαση, μέχρι την έλευση του FluoraCheck του οίκου MenidiMedica Ελλάδος μπορεί να διαγνωστεί στις γυναίκες με :
1. μικροσκοπική εξέταση του κολπικού υγρού
2. Τεστ ΠΑΠ
3. Ανάλυση ούρων
Με το μικροσκόπιο, ο γιατρός είναι δυνατό να δει την τριχομονάδα που κινείται γρήγορα. Στους άνδρες, το μικρόβιο είναι δυσκολότερο να ανιχνευτεί από ότι στις γυναίκες.
Το κιτ FluoraCheck του οίκου MenidiMedica Ελλάδος μειώνει το χρόνο διάγνωσης αισθητά, παρέχοντας αξιόπιστα αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Αποτελεί ιδανικό εργαλείο για γυναικολόγους, κυτταρολόγους, ουρολόγους, ανδρολόγους, μικροβιολόγους.
*Το κιτ PrePap Test του οίκου MenidiMedica, ως τεστ ιχνηλάτησης και αυτοελέγχου, μπορεί να ανιχνεύσει μόνο αλλοιώσεις ως προγνωστικό εργαλείο και όχι να ταυτοποιήσει το πρωτόζωο. Επομένως, είναι απαραίτητη σε περίπτωση που το PrePap Test δώσει παρουσία αλλοιώσεων , η γυναίκα να προχωρήσει σε Τεστ Παπ.
Το κιτ PrepPap Test δεν υποκαθιστά την γυναικολογική εξέταση ούτε το Τεστ Παπ ΑΛΛΑ βοηθάει στην έγκυρη και έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής διερεύνησης πριν από τον προβλεπόμενο ετήσιο χρόνο επίσκεψης.
MenidiMedica – We strive for a better, safer world

Τελευταίες Ειδήσεις

Μία φανταστική ιστορία…

Όταν θα έρθει η ώρα…

Scroll to top
x