ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ… ΝΕΑ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΙΔΩΝΑ ΒΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ι.Σ.Α. !!! ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΙ… ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ…

Θα μπορούσαν τη νέα αυτή κλήση να τη στείλουν όχι παραμονές Χριστουγέννων αλλά έστω αμέσως μετά τις γιορτές και την αλλαγή του χρόνου;

Ναι, θα μπορούσαν.

Το έκαναν;

Όχι. Την έστειλαν παραμονή Χριστουγέννων και του ζητάνε εξηγήσεις μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Τι εικόνα για αυτούς δείχνουν προς τα έξω; Στον κόσμο που παρακολουθεί αυτά που κάνουν;

Αλγεινή.

Του έχουν επιβάλει έξι μήνες αναστολής άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, του επέβαλαν μετά άλλους δώδεκα, και πριν καν παρέλθει η 10ήμερη προθεσμία για την άσκηση εφέσεως κατά της 12μηνης ποινής (λήγει τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου) και η 60ήμερη προθεσμία για την προσφυγή κατά της 6μηνης (λήγει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου), του επιδόθηκε η νέα κλήση για νέα απολογία, πάντα για τα ίδια και τα ίδια.

Έχουν στερήσει από τον ίδιο, την οικογένειά του και τα τρία ανήλικα παιδιά του το μοναδικό εισόδημα που τους συντηρεί και επιμένουν να τον διώκουν. Για τα ίδια.

Και αν επρόκειτο για έναν πραγματικά επικίνδυνο γιατρό που αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τους ασθενείς του, τότε ναι, να του επιδίδουν τη μία κλήση μετά την άλλη.

Όλη η Ελλάδα όμως έχει καταλάβει ότι η ποινή (η πολλαπλή ποινή) της αναστολής άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος στον Φαίδωνα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κατηγορητήριο. Ο Φαίδων δεν κατηγορείται γιατί κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματός τους εξέθεσε σε κίνδυνο τους ασθενείς του εφαρμόζοντας π.χ. ανορθόδοξες και επικίνδυνες για την υγεία τους ιατρικές πρακτικές, μεθόδους και θεραπείες για τα καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όχι.

Ο Φαίδων διώκεται, τιμωρείται και ρίχνεται στην πυρά από την Ιερά Εξέταση του Μεσαίωνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επειδή αντιτίθεται στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων όπως χιλιάδες άλλοι γιατροί ανά τον κόσμο και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, επειδή αμφισβήτησε το “αλάθητο του Πάπα” στο “Βατικανό” των επιτροπών, επειδή αμφισβήτησε τα μέτρα της κυβέρνησης, επειδή οργάνωσε συγκεντρώσεις, επειδή, επειδή, επειδή.

Χίλια “επειδή” αλλά κανένα “επειδή” που να σχετίζεται με τους ασθενείς του και την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματός του.

Ώστε είναι μία ποινή αυτή της αναστολής που όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει ότι δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει να είναι “επικίνδυνος” για τη δημόσια υγεία. Δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει να διαφωνεί με την υποχρεωτικότητα, δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει να αμφισβητεί τα μέτρα της κυβέρνησης, δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει να αμφισβητεί τα αλάθητα ή να οργανώνει συγκεντρώσεις και να συμμετέχει σε αυτές.

Είναι μία ποινή για την ποινή.

Για να “συνετιστεί” ο ίδιος και να λάβει το μήνυμα και όλη η υπόλοιπη μεγάλη ιατρική κοινότητα που τολμά και αντιστέκεται. Τολμά και αμφισβητεί.

Όπως ήταν η δική μου σύλληψη για τη σύλληψη, η δίωξη για τη δίωξη και η παραπομπή για την παραπομπή.

Εκεί για να “συνετιστεί” όχι μόνο η ιατρική κοινότητα αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αντιστέκονται και έχουν στηρίξει πάνω μου τις ελπίδες τους για το τέλος της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία του ελληνικού έθνους και των φριχτών εγκλημάτων μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία.

Πίστευαν ότι θα έκανε πίσω με την εξάμηνη ποινή.

Είναι όμως δυνατόν να υπερασπίζομαι έναν άνθρωπο που θα έκανε πίσω και θα δείλιαζε μπροστά σε μία Ιερά Εξέταση;

Ώστε μετά τους έξι μήνες είχαμε τους δώδεκα.

Ο Φαίδων στάθηκε και πάλι όρθιος.

Με εμένα πάντα δίπλα του.

Ώστε είχαμε τη νέα κλήση να πάμε για άλλους 12 μήνες τώρα, καθώς είναι πάλι δύο ¨κατηγορητήρια”.

Στο τέλος θα του δώσουν κατευθείαν τη σύνταξη.

Το “αξιότιμε” μου άρεσε πολύ, οφείλω να ομολογήσω.

“Αξιότιμος” ο “επικίνδυνος” για τη δημόσια υγεία…

Το τι θα απαντήσουμε στις 29 Ιανουαρίου θα το μάθετε τη μέρα αυτή.

Όπως και για την έφεση που θα καταθέσουμε τη Δευτέρα. Το κείμενό της θα μείνει στην ιστορία. Όπως και αυτά που τους είπα στις 16 Δεκεμβρίου. Μόλις μας δώσουν τα πρακτικά θα μάθετε όλοι τι είναι αυτά που τους είπα.

Για την προσφυγή μας κατά της εξάμηνης ποινής θα μάθετε όταν αυτή θα γίνει. Ή αφού γίνει. Να μην τα λέμε και όλα…

Στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών θα αφιερώσω προς το παρόν μόνο αυτές τις γραμμές από τις παρατηρήσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την τροποποίηση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα. Τους τα διάβασα και στις 16 Δεκεμβρίου.

Είναι λες και οι γραμμές αυτές ήταν γι αυτούς…

Είναι προφανές ότι σκοπός της ρύθμισης είναι η δίωξη των «αιρετικών» απόψεων που διατυπώνονται στα ΜΜΕ σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, την υποχρεωτικότητα ή μη των εμβολιασμών κλπ. Στο σημείο αυτό παρατηρούμε ότι η επιστήμη (όπως η ιατρική) προχωράει μέσα από την πολυφωνία, τις επιστημονικές διχογνωμίες, την διαλεκτική σύνθεση της θέσης και της αντίθεσης. Η ιστορική εμπειρία κατέδειξε ότι επιστημονικές απόψεις που θεωρούνταν στην εποχή τους αιρετικές, επιβεβαιώθηκαν με το πέρασμα των χρόνων ενώ αντίθετα κατέπεσαν αξιώματα και αρχές που ίσχυαν για αιώνες ως δόγματα και ακλόνητες αλήθειες. Ακόμα και σκοταδιστικές θέσεις με τις οποίες βρίσκεται σήμερα η κοινωνία αντιμέτωπη, δεν εξαλείφονται με ποινική καταστολή αλλά με την επιστήμη, τον ορθολογισμό, την παιδεία. Ο Ποινικός Κώδικας δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Ιερά Εξέταση του Μεσαίωνα και να εμποδίσει την πρόοδο της επιστήμης με την απειλή της πυράς. Είναι προτιμότερο να ακουστεί και κάτι ψευδές παρά να φιμωθούν εκατό αλήθειες.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…

Δεν θα σταματήσω φαίνεται να το γράφω.

Δώστε μας και άλλα όπλα.

Πάντα ευπρόσδεκτα…

Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΜΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ !

ΙΔΡΥΘΗΚΕ…

Scroll to top
x