ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ… ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ …”ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ”… ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ… Ο “ΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ” ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ… ΜΕΤΡΟ “ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ… ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΗ “ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ” ΜΕΤΡΟΥ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος έλεγε αυτά για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους όταν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο…

Ο ιός λοιπόν δεν είναι ελικόπτερο…

 

Με το μέτρο που επανέφερε πρόσφατα η κυβέρνηση, μάσκες δηλαδή παντού και πάντα, και με το οποίο φαίνεται πως ο ιός αντιμετωπίζεται τελικά σαν …ελικόπτερο, ήταν ώρα να ερωτηθεί ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος επί αυτού.

Ήταν συνεπής και αυτό θα του το αναγνωρίσω. Επέμεινε ότι δεν έχει κανένα νόημα η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν υπάρχει συνωστισμός.

Πώς “δικαιολόγησε” όμως τότε το κατά τα λοιπά παράλογο μέτρο;

“Για να μη ξεχνιόμαστε”, είπε…

Είπε ότι πολλοί δεν φορούσαν μάσκα και καλά έκαναν αφού ήταν μόνοι τους, αλλά όταν έρχονταν σε επαφή με άλλα άτομα “ξεχνούσαν” να βάλουν τη μάσκα.

Έτσι ειδικοί και κυβέρνηση αποφάσισαν (δεν μπορώ πια να γράψω ποιος εισηγείται και ποιος αποφασίζει γιατί τα έχουν πολύ μπερδεμένα…) να επιβάλουν τη χρήση μάσκας παντού και πάντα στους εξωτερικούς χώρους για να αντιμετωπιστούν οι …”ξεχασιάρηδες”.

Να αρχίσω να φέρνω παραδείγματα για να καταδείξω τον επιθεωρησιακό χαρακτήρα του μέτρου και της “αιτιολογίας” του;

Χρειάζεται;

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει…

Εγώ θα σημειώσω ότι με την παραδοχή αυτή, ότι ο ιός πράγματι δεν είναι ελικόπτερο και ότι η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς δεν συνιστά μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης του ιού, αυτός που δεν φορά μάσκα σε εξωτερικό χώρο χωρίς συνωστισμό δεν παραβιάζει την ποινική διάταξη του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα. Μόνο πρόστιμο.

Σωστά, κύριε Πλιώτα;

 

 

 

Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΧ, ΘΕΕ ΜΟΥ…

Scroll to top
x
Hide picture