“Δεν έπρεπε να με πετάξετε εδώ”… Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες της 90χρονης Παρασκευής Αλεξάνδρου πριν τη διασωλήνωσή της στο “Αμαλία Φλέμινγκ”… ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΗ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ 5η ΜΕΡΑ !! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΕ ΜΕΘ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ;; ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΒΙΝΤ !! ΤΙ ; ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ;; ΜΑΝΑΔΕΣ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ;; ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ;; ΟΧΙ ;; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ 306 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ;; ΚΑΝΕΤΕ “ΕΠΙΛΟΓΕΣ” ;; ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ …ΑΛΛΗ “ΕΠΙΛΟΓΗ” ;; 14η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, 14 ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 10η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΕ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΠΛΗ ΜΕΘ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ;;

H Παρασκευή Αλεξάνδρου είναι 90 ετών. Πολιτικός μηχανικός, πέρασε από πολύ σημαντικές θέσεις. Κανένα υποκείμενο νόσημα, δεν κάπνισε ποτέ, πρόσεχε πολύ τη διατροφή της, έκανε αυτό που λέμε υγιεινή ζωή, δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα.

Σε όλη τη διάρκεια της “πανδημίας” δεν αρρώστησε ποτέ, δεν κόλλησε κορωνοϊό ποτέ. Με αυτά και με αυτά που άκουγε, το πήρε απόφαση να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου στις 23 Δεκεμβρίου.

Και στις 10 Ιανουαρίου έχοντας για πρώτη φορά γριπώδη συμπτώματα, βγαίνει με self test θετική στο σπίτι.

Κάποιος πυρετός, σχετικά χαμηλό το οξυγόνο, την πάνε στο “Αλεξάνδρα”. Με το “ζόρι” εκεί να τη δεχθούν, ήταν και εμβολιασμένη βλέπετε, μετά από μία καλή ακτινογραφία θώρακα επιστρέφει σπίτι.

Το οξυγόνο στο σπίτι κάπου στο 88, αποφασίζουν να πάνε ξανά στο νοσοκομείο. Στις 15.1.

Αυτή τη φορά ήταν ο “Ευαγγελισμός”.

Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί περίμενε το αποτέλεσμα του μοριακού.

Τα γνωστά δηλαδή. Οι πολύωρες αναμονές.

Ως “ελαφρύ περιστατικό” εστάλη στο Αμαλία Φλέμινγκ.

Και η αντίφαση σε αυτό:

“Είναι ύπουλη ασθένεια, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί”.

Πρώτη ένσταση: Ναι, αλλά γι αυτό εμβολιάστηκε.

Δεύτερη ένσταση: Αφού τώρα είναι ελαφρύ περιστατικό, αλλά μπορεί να γίνει βαρύτερο, γιατί τη στέλνεις στο “Αμαλία Φλέμινγκ” που δεν έχει ΜΕΘ αλλά ΟΥΤΕ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ;

Για να την παρακολουθήσει …παιδίατρος;

Πηγαίνει στο “Αμαλία Φλέμινγκ”. Και από την Τετάρτη το “ελαφρύ περιστατικό”, η εμβολιασμένη προ δύο εβδομάδων Παρασκευή Αλεξάνδρου, διασωληνώνεται. Εκτός ΜΕΘ, αφού δεν υπάρχει ΜΕΘ, χωρίς πνευμονολόγο, αφού δεν υπάρχει πνευμονολόγος, και σήμερα κλείνουμε πέντε μέρες με την 90χρονη Παρασκευή να είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ στο “Αμαλία Φλέμινγκ”. Μαζί με άλλους δύο επίσης διασωληνωμένους ασθενείς.

Αλλά η κυρία Παρασκευή είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Όχι για πολύ ακόμα όμως…

Χθες έκανα ΑΥΤΗ τη δημοσίευση.

Το ΕΚΑΒ δεν ανταποκρίνεται. Τους λένε γενικά ότι είναι “μεγάλη” και ότι δίνουν προτεραιότητα σε νεότερους ανθρώπους…

Αλήθεια, ε;

Αν ήταν η μητέρα κανενός υπουργού, θα παρέμενε “μεγάλη” ή θα της δίνατε …προτεραιότητα;

Γιατί δεν της κάνουν ένα μοριακό; Από τις 1ο Ιανουαρίου είναι θετική και νοσεί. Είναι 14η μέρα σήμερα. Εξακολουθεί και μεταδίδει; Όταν οι άλλοι πάνε στις δουλειές τους την 6η μέρα; Δεν είπαμε να την αφήσετε να πάει σε ταβέρνα. Εκεί, εντάξει. Εκεί μεταδίδουν από την 6η μέρα αυτοί που …δεν μεταδίδουν στη δουλειά τους.

Να βγει αρνητική ή ως θετική μετά την 6η μέρα να μεταφερθεί σε απλή ΜΕΘ.

Όχι; Ούτε αυτό;

Αν πεθάνει η γυναίκα αυτή, ποιες θα είναι οι ποινικές ευθύνες για το θάνατό της;

Θέλω να δω. Θα παραμείνει ασυγκίνητο το υπουργείο Υγείας; Θα παραμείνει ασυγκίνητος ο κ. Πλεύρης; Το ΕΚΑΒ;

Για να δούμε…

 

Τελευταίες Ειδήσεις

32…

Οδηγός ο Αρχαίοι Έλληνες…

Περί βόθρων…

Με τη βοήθεια της Παναγίας…

Scroll to top
x