adplus-dvertising

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟN ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ “Νίκος Αντωνιάδης” – ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – POST -23 / 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – 6:10 μ.μ. / “Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ”…

Συνεχίζουμε.
23o post.
ΕΔΩ τα προηγούμενα 22 post.
Είμαστε, επιμένω, ακόμα στην αρχή…
*******

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Τα πράγματα με το voucher είναι απλά:

Η κυβέρνηση αρχικά αποφασίζει το δίκαιο και αυτονόητο:

Να συμπεριλάβει και τους επιστήμονες στο επίδομα των 800 €.

Στο μεταξύ διαπιστώνει ότι είχε 193.000.000 € διαθέσιμα από το Ε.Σ.Π.Α.

Και σκάει η ιδέα της μπίζνας με τις πλατφόρμες και τα Κ.Ε.Κ.

“Ρε συ, θα τα πάρουμε από το Ε.Σ.Π.Α. και θα βολέψουμε και κάποιους δικούς μας”.

Έτσι, για αρχή κάνουμε την αναγκαία κ@@τούμπα και παίρνουμε πίσω το επίδομα των 800 € στους επιστήμονες, χωρίς καμία δικαιολογία (που να τη βρουν), ενώ μόλις λίγες μέρες πριν το επίδομα αυτό το είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αφήνουμε λίγες ημέρες να περάσουν. Εν τω μεταξύ βράζει η επιστημονική κοινότητα.

Βγαίνουμε λοιπόν λίγο μετά και ανακοινώνουμε ότι δεν θα εξαιρεθούν οι επιστήμονες από την παροχή βοήθειας λόγω της κρίσης. “Έτσι, θα χαρούν τα γίδια και θα σταματήσουν να φωνάζουν”, σκέφτηκαν…

Και θέτουμε σε εφαρμογή την κομπίνα:

Βάζουμε χέρι στο Ε.Σ.Π.Α. και παίζουμε μπάλα με τα 193.000.000 €.

Αυτά μας κάνουν 1.070 € ανά επιστήμονα.

Σιγά μη δώσουμε στα γίδια τόσα πολλά. Άλλωστε όλη η ιστορία γίνεται για να φάνε οι δικοί μας.

Ούτε 800 θα τους δώσουμε. Θα τους δώσουμε 600. Και πολλά είναι.

Άλλωστε ο Άδωνις (αυτός που δήλωσε ότι έχει λάβει χιλιάδες emails από επιστήμονες που δήλωναν κατενθουσιασμένοι με το voucher) είχε ρωτήσει, έμπλεος αγανάκτησης: “τι να τα κάνουν τα λεφτά; Να γίνουν 300 κιλά;”.

Δίκιο είχε ο άνθρωπος. Αυτή τη φωνή της λογικής άκουσε και ο κ. Βρούτσης και αποφάσισε να μας δώσει 600 αντί για 800, δηλαδή να πάρουμε μεν κιλά αλλά όχι και 300…

Και έτσι, σκέφτηκε ο κ. Βρούτσης, ως κοινός πολιτευτάκιας εν μέσω μίας από τις χειρότερες υγεινονομικές και οικονομικές κρίσεις της μεταπολεμικής Ελλάδας:

“Έχουμε και λέμε: 180.342 Χ 600 = 108.205.200 €. Μας περισσεύουν δηλαδή 83.794.900 €. Δεν τα λες και λίγα! Κανονικό πάρτι θα κάνω με τους δικούς μου!”.

Και έτσι, άρχισαν τα τηλέφωνα:

“Θα κάνω αυτό! Τό ‘χεις;”

“Τό ‘χω, λέει; Εννοείται! Ρίξτο!”

Και έτσι, σε μία νύχτα 36.000.000 € μοιράστηκαν στις επτά δικές μας πλατφόρμες (συν την προμήθεια για την παραχώρηση της πλατφόρμας), και τα υπόλοιπα 49.000.000 € στα δικά μας ΚΕΚ, που θα υλοποιούσαν την κομπίνα της τηλεκατάρτισης του Μετζη του Νεουκτη και του Σκοιλ Ελικικου.

Και, βέβαια τώρα, πείτε μου, ποιος αδικεί αυτούς που θα σκεφτούν ότι η πριμοδότηση των παραπάνω ημετέρων δεν έγινε με το αζημίωτο…;

Ο κ. Βρούτσης πίστευε ότι ο Έλληνας θα μείνει κολλημένος στην καρέκλα του, παρακολουθώντας με αγωνία για την υγεία και το μέλλον του μόνο τον σοβαρό Τσιόδρα. Ο Έλληνας όμως απεδείχθη ότι είχε χρόνο να παρακολουθήσει και τους ασόβαρους και τις κομπίνες τους.

Και το τσουνάμι των αντιδράσεων χτύπησε τον κ. Βρούτση και ολόκληρη την κυβέρνηση. Η οποία αρχικά επιχείρησε οργανωμένα να υπερασπιστεί το κατάπτυστο πρόγραμμα και να κάνει το άσπρο μαύρο (βλ. τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα χιλιάδες emails του ενθουσιασμού ή την άλλη εκείνη την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι ωφελήθηκε από το voucher, αλλά και τον ίδιο τον κ. Βρούτση που έβλεπε μόνο τέσσερα ορθογραφικά λάθη…).

Διαπιστώνοντας ότι με την απάτη του voucher κινδύνευε να γκρεμίσει ό,τι έχτισε με την επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, και το σοβαρό προφίλ του κ. Τσιόδρα να κινδυνεύει να επισκιαστεί απ’ αυτό του κ. Βρούτση, έσπευσε να καταργήσει το voucher.

Αλλά και αυτήν την κατάργηση του voucher άφησε τον κ. Βρούτση να την ανακοινώσει. Αντί να τον στείλει σπίτι του να διαχειρίζεται μόνο τα χρήματα της οικογένειάς του, αντί την κατάργηση να την ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, βγήκε ο άνθρωπος αυτός και βάπτισε τον εμπαιγμό και την απάτη “αστοχίες” (ναι, είναι που απλώς από τη φράση “Μετζη του Νεουκτη” έλειπαν οι τόνοι…), έχοντας το θράσος να εμπλουτίσει την ανακοίνωση αυτή με φανφάρες περί του μεταρρυθμιστικού κράτους που θα χτίσει…

Και είναι θράσος μαζί με βλακεία: Πώς είναι ποτέ δυνατόν να σκεφτεί κανείς να εξαγγείλλει γενικόλογες μεταρρυθμίσεις την ίδια ακριβώς ώρα που ομολογεί ένα συγκεκριμένο τεράστιο φιάσκο σ’ αυτό ακριβώς το πεδίο, καταργώντας μαζί με το voucher και αυτήν την ίδια τη λογική…;

Και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους επιστήμονες σαν γίδια: Όπως τους πέταξε το κοκκαλάκι του voucher για να ξεχάσουν τα 800 ευρώ, τώρα τους πετάει το κοκκαλάκι της άνευ προϋποθέσεων καταβολής των 600 ευρώ (λες και όλοι οι άλλοι που πήρανε τα 800 τα πήρανε με προϋποθέσεις), εξακολουθώντας να κάνει τον Κινέζο για τα υπόλοιπα 200.

Και κάνοντας τον Κινέζο και για την τύχη αυτών των 85.000.000 € που περίσσευαν από τα 193.000.000 €…

Και ξανά τον Κινέζο για όλους αυτούς που δεν υπέβαλαν αίτηση για το voucher αρνούμενοι να συμμετάσχουν στο πάρτι μασκέ του Βρούτση με τους μασκαρεμένους τηλεκαταρτιζόμενους επιστήμονες, δεδομένου ότι την ανακοίνωση της κατάργησης την έκανε μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου είναι μόνο στην αρχή της…;

Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πείσει ότι η κυβέρνησή του ήταν αμέτοχη σε αυτό το σκάνδαλο, πρέπει να στείλει τον κ. Βρούτση από κει πού ‘ρθε. Ήδη έχει αργήσει.

Αν δεν το κάνει, ολόκληρη η ευθύνη για το σκάνδαλο θα είναι δική του.

Όπως τον δοξάσαμε για την επιλογή του κ. Τσιόδρα, εμείς οι ίδιοι θα τον στείλουμε στο πυρ το εξώτερον για την επιλογή του κ. Βρούτση.

Αν δεν βγάλει κόκκινη κάρτα στον Βρούτση, θα τη βγάλουμε εμείς και στους δύο…

Τελευταίες Ειδήσεις

Scroll to top
x