adplus-dvertising

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟN ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ “Νίκος Αντωνιάδης” – ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – POST -24 / 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – 1:50 μ.μ. / “Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ, Ο ΑΥΤΙΑΣ, ΤΑ 11.000.000 ΤΩΝ MME, TA 85.000.000 TOY VOUCHER, ΚΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ”…

Συνεχίζουμε.

24o post.
ΕΔΩ τα προηγούμενα 23 post.
Το έπος της τηλεκπαίδευσης…
*******

Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ, Ο ΑΥΤΙΑΣ, ΤΑ 11.000.000 ΤΩΝ MME, TA 85.000.000 TOY VOUCHER, ΚΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, βγήκε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του κ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Για να δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο του voucher.

Για να υπάρξουν όμως απαντήσεις, πρέπει να υπάρχουν και ερωτήσεις.

Ο κ. Βρούτσης, είτε ήταν στο βήμα της Βουλής είτε μιλούσε στον κ. Αυτιά, το ίδιο και το αυτό.

“Αν υπάρχει μία κυβέρνηση που σέβεται και τιμά τους επιστήμονες είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη”. Και έκανε τη σύγκριση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το νόμο Κατρούγκαλου.

Και δεν γύρισε ο Αυτιάς να του πει ότι ο κόσμος δεν τους ψήφισε για να μην είναι χειρότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους ψήφισε για να είναι καλύτεροι.

Και δεν γύρισε ο Αυτιάς, την ώρα που το 600άρι πήγαινε και ερχόταν στον αέρα, να τον ρωτήσει γιατί εξ αρχής 600 και όχι 800.

Δεν γύρισε ο Αυτιάς να τον ρωτήσει γιατί, αφού τιμάει η κυβέρνηση τους επιστήμονες, αρχικά τους απέκλεισε από το επίδομα, αφού προηγουμένως το είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δεν γύρισε ο Αυτιάς να τον ρωτήσει γιατί έστω και τώρα, που καταργείται το πρόγραμμα, παραμένει η διαφορά των 200 ευρώ και να τον καλέσει να αιτιολογήσει την ανισότητα αυτή έναντι όλων των υπολοίπων ομάδων.

Δεν γύρισε ο Αυτιάς να τον ρωτήσει, εάν όλα αυτά τα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή τιμάει τους επιστήμονες, τι θα τους έκανε αν δεν τους τιμούσε…

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα και με διαφάνεια γιατί ακολουθήθηκε το νομικό πλαίσιο που ίσχυε και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν γύρισε ο Αυτιάς να του πει ξανά ότι δεν τους ψηφίσαμε για να πατήσουν πάνω στα νομικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν μας άρεσαν τα νομικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική που ακολούθησε, και έναντι των επιστημόνων και γενικά, θα τους είχαμε κρατήσει και δεν θα είχαμε φέρει αυτούς.

Δεν γύρισε ο Αυτιάς να τον ρωτήσει εάν και για τα 11.000.000 που χάρισαν στα ΜΜΕ για την αρχικά δωρεάν διαφημιστική εκστρατεία για τον κορωνοϊό, πάτησαν στο νομικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ ή σε αυτό που αυτοί δημιούργησαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 14.3.2020.

Τρελός ήταν; Αυτά τα 11.000.000 καθορίζουν τις ερωτήσεις του κ. Αυτιά για τα 85.000.000. Ο οποίος μόνο …αυτιά ήταν με τον κ. Βρούτση. Στόμα δεν είχε (δηλαδή, στόμα είχε, μιλιά δεν είχε…).

Αυτιάς, όνομα και πράγμα…

Δεν γύρισε ο Αυτιάς να του πει ότι οι μεγαλύτερες κομπίνες έχουν γίνει νομότυπα και πάνω σε νομικά πλαίσια των εκάστοτε κυβερνήσεων ή και των προηγούμενων.

Θέλαμε, λέει, να τους δώσουμε τα 600 ευρώ (και όχι 800 -αλλά αυτό, είπαμε, έμεινε ασχολίαστο από τον Λάρι Κινγκ του ΣΚΑΪ), και να τους επιμορφώσουμε κιόλας. Και ότι όλα έγιναν μέσα σε τρεις μέρες και δεν υπήρχε χρόνος να ετοιμαστεί το πρόγραμμα σωστά.

Και δεν γύρισε ο Αυτιάς να τον ρωτήσει γιατί τότε προχώρησαν στη διαδικασία αυτή των 85.000.000 για τα ΚΕΚ και τις πλατφόρμες, αφού δεν υπήρχε χρόνος να γίνει σωστά. Λες και ήταν υποχρεωτικό να γίνει, και έπρεπε να γίνει όπως και νά ‘ναι;

Δεν γύρισε να τον ρωτήσει γιατί δεν έδωσε τα χρήματα στους επιστήμονες, που τόσο εκτιμάει, και να τους προσφέρει και την «επιμόρφωση», αλλά εξήρτησε τα 600 ευρώ από την παρακολούθηση 100 ωρών τηλεκαταρτισης.

Είπε ο κ. Βρούτσης ότι η κυβέρνηση άκουσε τους επιστήμονες και κατήργησε το πρόγραμμα, και συγκεκριμένα είπε: “ακούσαμε μερίδα των φορέων των επιστημόνων”, γιατί “υπήρχαν και πολλοί που ήθελαν να συνεχιστεί το πρόγραμμα”!

Και δεν γύρισε ο Αυτιάς να του ζητήσει να κατονομάσει αυτούς που ήθελαν να συνεχιστεί το πρόγραμμα της αρπαχτής και της γελοιοποίησης της επιστήμης. Έδινε ονόματα αυτών που διαφώνησαν αλλά δεν έδωσε ούτε ένα από αυτούς που συμφώνησαν. Σαν τον Γεωργιάδη που είπε ότι έχει δεχθεί χιλιάδες emails από επιστήμονες που δήλωναν κατενθουσιασμένοι από το voucher και την ποιότητά του, αλλά ένα απ’ αυτά τα emails δεν μας το έδειξε να μάθουμε και εμείς ποιος είναι ο καταχαρούμενος αυτός τηλεκαταρτισμένος.

Και ο Λάρι Κινγκ παρακολουθούσε σιωπηλός. Γιατί αυτός ήταν ο ρόλος του. Να ξεπλύνουν τα 11 εκατομμύρια τα άλλα 85…

Γύρισε πάνω σ’ αυτό μάλιστα ο κ. Βρούτσης, και είπε ότι λίγο πολύ αδίκησαν 160.000 επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα και υπέβαλαν αιτήσεις.

Και δεν γύρισε ο Αυτιάς να του πει ότι είναι σαν να βγαίνει ο εκβιαστής και να θριαμβολογεί γιατί ανταποκρίθηκε ο εκβιαζόμενος στην εκβίαση.

Έκανε όμως ο Αυτιάς τη φοβερή ερώτηση, γιατί, αφού ήταν νόμιμη η διαδικασία, την πήρε πίσω.

Και ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι δεν κατήργησε το πρόγραμμα επειδή η διαδικασία ήταν παράνομη αλλά λόγω “κάποιων” ποιοτικών χαρακτηριστικών της. Υπεραμυνόμενος, ακόμα και σήμερα, της προηγούμενης δημόσιας τοποθέτησής του ότι επρόκειτο για τέσσερα ορθογραφικά λάθη όλα κι όλα. Και ότι λίγο πολύ υποχώρησε γιατί δεν άντεχε τη γκρίνια μας… Ναι, βάλε μας και χέρι τώρα…

Και είπε ότι οι διαμαρτυρίες των επιστημόνων ήταν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και όχι για τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Λες και οι επιστήμονες στην υπόθεση αυτή ήταν κάτι σαν μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ελέγχανε τη νομιμότητα…

Και μετά ήρθε η κρισιμότερη ερώτηση.

Κρισιμότερη όχι με τη δημοσιογραφική έννοια, αλλά γιατί μέσω αυτής μάλλον κατάλαβα γιατί ο κ. Βρούτσης δεν αποπέμπεται από την κυβέρνηση.

Ο κ. Αυτιάς τον ρώτησε για τις κατηγορίες που εκτοξεύονται για τις σχέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών των ΚΕΚ και προσώπων που συνδέονται με την κυβέρνηση.

Αλλά η ερώτηση ήταν πονηρή:

Δεν τον ρώτησε για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, με στοιχεία και ονόματα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τον ρώτησε για καταγγελίες που ΔΕΝ έχουν γίνει. Τον ρώτησε εάν συνδέεται ο ίδιος προσωπικά ή συνεργάτες του στο γραφείο του, με τα ΚΕΚ και τις πλατφόρμες.

Προφανώς εκ του ασφαλούς.

Τρελός ήταν άλλωστε να τον ρωτήσει, π.χ. για την καταγγελία που αφορά στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού στον οποίο εργάζεται και ο κ. Αυτιάς…;

Και ο κ. Βρούτσης πήρε την πάσα και έβαλε γκολ: “Δεν υπάρχει άνθρωπος στο γραφείο μου που να έχει σχέση με την τηλεκατάρτιση”!!!

Χωρίς να χρειάζεται να υπενθυμίσει κανείς στον κ. Αυτιά ότι ο Τσοχατζόπουλος πήγε φυλακή χωρίς να έχουν ευθεία σχέση ούτε αυτός ούτε κανένας άνθρωπος στο γραφείο του με τη δική του “τηλεκατάρτιση”, η ερώτηση δεν βγήκε ποτέ από το στοματάκι του:

“Εντάξει εσείς, όλα αυτά όμως που ακούγονται για τους άλλους;”:

Τίποτα…

Βέβαια, και χωρίς καν να του γίνει η ερώτηση, ο κ. Βρούτσης είπε ότι δεν μπορεί να ασχολείται με δημοσιεύματα, γιατί έχει δουλειά να κάνει. Προφανώς με τα ΜΜΕ στα οποία δώσαμε τα 11.000.000 δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, με τα άλλα, δεν θα ασχολούμαστε και μαζί τους. Και ας δημοσιεύουν στοιχεία, και ας δημοσιεύουν ονόματα:

“Δεν ασχολούμαι”.

Για μένα όμως από αυτό το θέατρο Βρούτση-Αυτιά βγήκε ένα σαφέστατο μήνυμα από τον κ. Βρούτση και αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο δεν αποπέμπεται από την κυβέρνηση, παρά το σάλο που προκάλεσε η τηλεκατάρτιση, παρά το σάλο που δημιουργεί η παρά ταύτα παραμονή του στην κυβέρνηση:

Ο κ. Βρούτσης υπερασπίστηκε ΜΟΝΟ τον εαυτό του και τους άμεσους συνεργάτες του. Συνειδητά δεν υπερασπίστηκε στο σημείο αυτό την υπόλοιπη κυβέρνηση. Είπε κάτι γενικόλογα περί εκτίμησης κ.λπ της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους επιστήμονες, αλλά όταν ήρθε η ώρα των καταγγελιών, υπερασπίστηκε μόνο τον ίδιο. Ενώ το αυτονόητο και το αναμενόμενο εκείνη την ώρα ήταν να υπερασπιστεί την κυβέρνηση συνολικά.

Για μένα λοιπόν, που κρίνω και εξετάζω τα δεδομένα της ιστορίας αυτής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζω μία δικογραφία και την ακροαματική διαδικασία, το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Βρούτσης έστειλε ένα μήνυμα:

Ότι αυτός, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, δεν έχει καμία σχέση με την τηλεκατάρτιση.

Για τους άλλους …“δεν ξέρω”.

Ή …“δεν λέω”.

Και γι αυτό …παραμένω στην κυβέρνηση…

Τελευταίες Ειδήσεις

Ούτε από εδώ ούτε από εκεί…

Scroll to top
x