adplus-dvertising

Η απίστευτη ιστορία του Δήμου Χαλκίδας… Παραμένει άταφη η Παναγιού Κανόνη, με τον Δήμο να “απαντά” -χωρίς να απαντά- με μεγάλη καθυστέρηση, και το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας να στέλνει τη μήνυση του Ιορδάνη Κανόνη με το πάσο του στην Εισαγγελία Χαλκίδας… Μία ψυχή στοιχειώνει τρία κτίρια…

Είναι πραγματικά μία απίστευτη ιστορία.

ΕΔΩ και ΕΔΩ το ιστορικό.

Στην τελευταία δημοσίευση είχα γράψει ότι ο Δήμος “απάντησε”.

Με εξώδικη “απάντηση-διαμαρτυρία-πρόσκληση και δήλωση” της δημάρχου Ελένης Βάκα:

 

 

Αυτή ήταν η άμεση απάντηση του Ιορδάνη:

 

***************

 

Nikos Antoniadis <nikant2@yahoo.gr>
Προς:dimarxos@0932.syzefxis.gov.gr
Παρ, 25 Φεβ στις 3:14 μ.μ.
ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
 
Ιορδάνη Κανόνη του Ελευθερίου, κατοίκου Χαλκίδας, οδός ***
 
ΠΡΟΣ
 
Ελένη Βάκα, Δήμαρχο Χαλκιδέων.
Σε απάντηση της απαράδεκτης σε περιεχόμενο εξωδίκου “απαντήσεως-διαμαρτυρίας-πρόσκλησης-δήλωσης” που έλαβα από εσάς στην ηλεκτρονική διεύθυνση του πληρεξουσίου δικηγόρου μου, από την οποία αποστέλλεται και η παρούσα, σας αναφέρω τακάτωθι:
 
Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι η εξώδικη απάντησή σας απεστάλη μία ολόκληρη εβδομάδα μετά την πρωτοκόλληση της δικής μου εξωδίκου καταγγελίας την 17.2.2022. Τα ερωτηματικά γίνονται περισσότερα αν προσθέσουμε στο γεγονός αυτό και την σύμπτωση, η καθυστερημένη αυτή απάντησή σας να σταλεί δύο περίπου ώρες μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1016/192/5415/24.2.2022 μήνυσής μου κατά παντός υπευθύνου του Δήμου Χαλκιδαίων και του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ άρθρο 259 Π.Κ., με αντικείμενο την παράνομη άρνηση του Δήμου να επιτρέψει την κανονική ταφή της μητέρας μου Παναγιού Κανόνη, δεδομένου ότι του αρχικού πιστοποιητικού θανάτου που εξέδωσε το νοσοκομείο, και στο οποίο αναγράφεται ως αιτία θανάτου η νόσος Covid-19, ακολούθησε το νεότερο πιστοποιητικό που εξέδωσε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο δεν βεβαιώνεται ως αιτία θανάτου η νόσος αυτή αλλά η αιτία αυτή είναι πλέον αδιευκρίνιστη, εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων. Ώστε η επιμονή του Δήμου να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο Έμπολα στη διαδικασία ταφής της μητέρας μου στερείται πάσης νομιμοποίησης.
 
Αν ο Δήμος θεωρούσε ότι παραβίασα τη διάταξη που αναφέρετε (άρθρο 33 ν. 344/1976), επειδή δεν προέβην εντός 24 ωρών από το θάνατο της μητέρας μου στην προβλεπόμενη από τη διάταξη αυτή δήλωση θανάτου της, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό θανάτου, όφειλε να αντιδράσει αμέσως και όχι να το πράττει το πρώτον τώρα δια υμών, αφού λάβατε από εμένα την ανωτέρω εξώδικη καταγγελία, και δη με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.
 
Και πώς άλλωστε να αντιδράσετε και να ζητήσετε την “αποκατάσταση της νομιμότητας” κατά το προηγηθέν χρονικό διάστημα, αφού γνωρίζατε από την προφορική ενημέρωση που είχε ο ληξίαρχος από εμένα, ότι είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό της μητέρας μου, κατόπιν της οποίας εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου που ανέτρεπε το αρχικό και έπαψε να βεβαιώνεται ως αιτία θανάτου η νόσος Covid-19;
 
Είναι αυτή η ποινική διαδικασία και η δικογραφία “το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζετε και δεν σας αφορά”! 
 
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το γράφετε αυτό στο εξώδικό σας! Γιατί μπορεί να μην σας αφορά το περιεχόμενο της μήνυσής μου και οι λόγοι για τους οποίους στράφηκα κατά παντός υπευθύνου του νοσοκομείου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, δεν είναι δυνατόν όμως να ισχυρίζεστε ότι δήθεν δεν σας αφορά η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα στο πλαίσιο αυτής της ποινικής διαδικασίας. Είναι εκπληκτικό μάλιστα το γεγονός ότι αναφέρεστε γενικώς και αορίστως σε …κάποια τυχαία και άσχετη με την υπόθεση της ταφής της μητέρας μου …”ιατροδικαστική έκθεση”, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι το έγγραφο που ενσωμάτωσα στην εξώδικη καταγγελία μου είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, έχει δηλαδή τον ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΤΛΟ με το έγγραφο που εξέδωσε το νοσοκομείο αμέσως μετά το θάνατό της!
 
Να σας το θυμίσω;
 Και δεν είναι απλά και μόνο ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό θανάτου, αλλά αυτό που ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ και αφαίρεσε την αιτία θανάτου “Covid-19” με αυτή της “αδιευκρίνιστης”, ώστε με βάση αυτό το πιστοποιητικό πρέπει να γίνει η ταφή, δηλαδή ΚΑΝΟΝΙΚΑ, και ΟΧΙ με το πρωτόκολλο Έμπολα!
 
Προσπερνάτε τους “ισχυρισμούς” μου στην εξώδικη καταγγελία μου, γενικώς και αφοριστικώς ως δήθεν “αβάσιμους”, χωρίς όμως να τους αντικρούετε επί της ουσίαςμε τον ίδιο τρόπο που αποσυνδέσατε την ποινική διαδικασία επί της οποίας διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της μητέρας μου, με τη δήλωση του θανάτου της και τη σχετική ληξιαρχική πράξη, και εμμένετε στο να γίνει η ταφή της με το πρωτόκολλο Έμπολα, όπως η θέση σας αυτή μεταφέρεται προφορικά σε μένα από τον ληξίαρχο Χαλκιδέων σταθερά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εμμένοντας στο να αγνοείτε το πιστοποιητικό που εκδόθηκε μετά τη νεκροψία-νεκροτομή και το οποίο ανέτρεψε το αρχικό.
  
Δηλαδή, αν ήσασταν δικαστής, θα καταδικάζατε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με βάση το αρχικό πιστοποιητικό θανάτου στο οποίο είχε βεβαιωθεί ότι ο θάνατος επήλθε από πυροβολισμό, αγνοώντας το δεύτερο στο οποίο βεβαιώθηκε ότι επήλθε από φυσικά αίτια…
 
Γιατί για εμένα και την οικογένειά μου μία μορφή καταδίκης θα είναι, αν, εκτός του θρήνου μας για την απώλεια της μητέρας μου, υποστούμε και το επαχθέστατο πρωτόκολλο Έμπολα και ταφεί η μητέρα μου, με τη σορό της τοποθετημένη σε σακούλα σε σφραγισμένο φέρετρο, σε τάφο ειδικού σκοπού, σαν το σκυλί στο αμπέλι, χωρίς να να μας δοθεί η δυνατότητα να την δούμε για τελευταία φορά και να την αποχαιρετίσουμε όπως της αρμόζει και όπως μας αξίζει.
 
Και πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο της επιμονής σας αυτής στην άρνησή σας να ταφεί η μητέρα μου με την κανονική διαδικασία, σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση και τα έθιμα, κόντρα στο δεύτερο πιστοποιητικό θανάτου που αφαίρεσε τη νόσο Covid-19 ως αιτία θανάτου.
 
Σας γνωστοποιώ ότι μετά ταύτα θα καταθέσω σήμερα στο Δήμο σας αμφότερα τα πιστοποιητικά, καθώς και την παρούσα εξώδικη απάντηση-πρόσκλησή μου προς εσάς, ζητώντας την πρωτοκόλλησή τους, και σας καλώ για τελευταία φορά να συμμορφωθείτε στη νομιμότητα, άλλως να παράσχετε έγγραφες εξηγήσεις αιτιολογώντας την απόφασή σας να ΜΗ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ, το οποίο ανέτρεψε το αρχικό και την σε αυτό βεβαιωθείσα ως αιτία θανάτου νόσο Covid-19, που είναι (η αρχική βεβαίωση) και η μοναδική νομιμοποιητική βάση για την τήρηση του πρωτοκόλλου Έμπολα στη διαδικασία ταφής της μητέρας μου.
 
Χαλκίδα, 25 Φεβρουαρίου 2022
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
 
Νίκος Ι. Αντωνιάδης
Δικηγόρος Αθηνών

***************

Έκτοτε, η απόλυτη σιωπή. Ο Ιορδάνης κατέθεσε αμφότερα τα πιστοποιητικά στο Δήμο, απάντηση ουσιαστική δεν πήρε, ούτε με την παραπάνω “απάντηση” ούτε τώρα.

Γιατί απάντηση δεν υπάρχει. Παρά μόνο μία ακατανόητη  άρνηση του Δήμου να επιτρέψει την κανονική ταφή της Παναγιού Κανόνη, κόντρα στο νόμο, κόντρα στην επιστήμη, κόντρα στην ίδια τη λογική.

Το νοσοκομείο φυσικά τηρεί σιγή ιχθύος, γιατί προφανώς δεν θέλει να καταγραφεί οποιαδήποτε παραδοχή περί μεταδοτικότητας ή μη των νεκρών.

Εγώ όμως θα επιμείνω σήμερα και προς την κατεύθυνση του Δήμου και προς αυτή του νοσοκομείου, αλλά και προς την τρίτη της Εισαγγελίας.

Με την Παναγιού Κανόνη να στοιχειώνει με την ταλαιπωρημένη ψυχή της και τα τρία κτίρια…

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Ή τώρα ή ποτέ…

Το έσχατα της ανθρώπινης ψυχής…

Scroll to top
x