adplus-dvertising

Απίστευτες εισαγγελικές φαντασιώσεις και στην Κω… Η εισαγγελέας ανακάλυψε “έκθεση” σε διερευνώμενη …ανύπαρκτη άρνηση της Αλεξάνδρας Μαγκλή στο παιδί της να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο μετά την αλλαγή της νομοθεσίας… Τι άλλο θα δούμε……

Είναι η ιστορία της Αλεξάνδρας με την κοινωνική υπηρεσία της Καλύμνου. Είχα κάνει ΑΥΤΗ τη δημοσίευση.  Και μετά ΑΥΤΗ. Πρέπει να τις διαβάσετε. Εκεί είναι όλη η νομική ανάλυση για την εκ νέου ποινικοποίηση για τους γονείς της μη φοίτησης των παιδιών τους στα σχολεία.

Και ενώ η Αλεξάνδρα έδωσε τη δέουσα απάντηση τότε (16.12.2021), όπως διαβάζετε στη δημοσίευση της 24ης Δεκεμβρίου, και ακόμα περιμένει αυτά που ζήτησε, εν τω μεταξύ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου είχε αποστείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, και συγκεκριμένα στην εισαγγελέα πρωτοδικών Μαρία Κωλέττη, τη λίστα των γονέων που “αρνούνται στα παιδιά τους την παρακολούθηση μαθημάτων”.

 

 

 

Και άντε μέχρι εδώ περίπου φυσιολογικά (αν και φυσιολογικό δεν το λες, αλλά πρεμούρα να τρομοκρατήσουμε γρήγορα γρήγορα τους γονείς, πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο ΦΕΚ της ποινικοποίησης και ενημερωθούν οι γονείς για την αλλαγή της νομοθεσίας), ώστε αυτό που ανέμενε κανείς από την Εισαγγελία Κω ήταν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και να καλέσει τους γονείς για έγγραφες εξηγήσεις για παράβαση της νέας νομοθεσίας που ισχύει από την 8.11.2021 (δηλαδή κατά το χρόνο που εστάλη η εισαγγελική παραγγελία και η αυθημερόν απάντηση σε αυτή, είχαν περάσει μόλις …εννέα μέρες), βλέπω κατ’ αρχήν στην κλήση από τον Πταισματοδίκη Καλύμνου αυτό:

 

Άρθρο 306 Π.Κ., δηλαδή έκθεση σε κίνδυνο ζωής !!

Αυτό θα μπορούσε να είχε νόημα μόνο αν εδώ είχαμε την περίπτωση γονέα που έστελνε το παιδί του στο σχολείο χωρίς μάσκα, οπότε θα θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής τόσο του ιδίου του παιδιού όσο και των υπολοίπων μαθητών και των δασκάλων τους.

Αλλά εδώ διερευνάται η ποινική ευθύνη της Αλεξάνδρας για τις εννέα μέρες που μεσολάβησαν από τη ψήφιση της τροπολογίας Κεραμέως μέχρι την ανταλλαγή αλληλογραφίας μεταξύ Εισαγγελίας Κω και Πρωτοβάθμιας Δωδεκανήσου, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αποποινικοποιημένη η σχετική συμπεριφορά. Ένα αστείο δηλαδή κυριολεκτικά διάστημα εννέα ημερών, για το οποίο η Αλεξάνδρα έδωσε, όπως είπαμε, τη δέουσα απάντηση, αφού μετά από την ενημέρωση που είχε από εμένα, όπως και όλοι οι γονείς, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας άρχισε να στέλνει κανονικά το παιδί της στο σχολείο.

Έκθεση όμως ;; Αυτό θυμίζει …Γιώργο Νούλη και τις φαντασιώσεις του με τις εκθέσεις και πάλι, αλλά και με το 285 Π.Κ.  και τη συμμετοχή σε …αυτοκτονία, ή ακόμα τη διέγερση σε …διχόνοια.

Επειδή στα αντίγραφα που έδωσαν στην Αλεξάνδρα στο Πταισματοδικείο Καλύμνου δεν υπήρχε η εντολή της εισαγγελέως προς τον πταισματοδίκη, πριν κάνω οποιαδήποτε δημοσίευση, πολλώ μάλλον γράψω τις εξηγήσεις της Αλεξάνδρας, κάλεσα το πρωί το Πταισματοδικείο για να βεβαιωθώ ότι το 306 πράγματι το φαντασιώθηκε η εισαγγελέας και δεν ήταν λάθος του πταισματοδίκη ή της γραμματέως του (αν και αυτό ήταν αρκετά απίθανο).

Πράγματι, και αφού προηγουμένως ήμουν αρκετά επιθετικός μαζί τους, αφενός γιατί δεν είχαν δώσει την εντολή της εισαγγελέως, αφετέρου διότι η γραμματέας είπε χθες στην Αλεξάνδρα “δεν χρειάζεται”, όταν εκείνη ετοιμάστηκε να της δώσει τα στοιχεία μου για το διορισμό μου, η εισαγγελέας είναι αυτή που έγραψε “306 Π.Κ.”.

Μάλιστα.

Τι να της γράψεις τώρα…

Να πω ότι μπέρδεψε το 306 με ένα …κοντινό άρθρο και έκανε λάθος; Μα δεν εφαρμόζεται ο Ποινικός Κώδικας εδώ.

Εκτός και αν στο μυαλό της είχε την έκθεση της …ψυχικής υγείας του παιδιού της σε κίνδυνο. Από την κοινωνική απομόνωση του παιδιού των …εννέα ημέρων, εκ των οποίων οι μέρες του σχολείου ήταν …πέντε.

Γιατί για το προηγούμενο διάστημα δεν μπορεί να γίνει λόγος. Θα είχαν τότε εφαρμόσει το 306 στις αμέτρητες περιπτώσεις των γονέων που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο πριν τη νέα νομοθεσία. Ποτέ δεν διανοήθηκαν να το κάνουν. Γιατί όταν ο νομοθέτης το 2019 είχε αποποινικοποιήσει τη σχετική συμπεριφορά, δεν θα ήταν δυνατόν να κατηγορήσουν τους γονείς για έκθεση της ψυχικής υγείας των παιδιών τους σε κίνδυνο με μία συμπεριφορά που το ίδιο το επίσημο κράτος δια του νομοθέτη είχε απαξιώσει ποινικά.

Επομένως; Τι να της γράψω;

Απλά θα επαναλάβω το περιεχόμενο της απάντησης της Αλεξάνδρας στην κοινωνική λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλύμνου, το οποίο άλλωστε είχαμε κοινοποιήσει στην Εισαγγελία Κω (και του Αρείου Πάγου, στον …φίλο μου τον Βασίλη Πλιώτα), και θα εκφράσω την απορία για το 306…

Αλλά αυτά είναι τα όσα αφορούν στη δικογραφία. Στην οποία δεν υπάρχει καμία παραγγελία της εισαγγελέως προς την κοινωνική λειτουργό που κάλεσε την Αλεξάνδρα για να την ελέγξει.

Ώστε θα επανέλθουμε.

Γιατί τα όσα έγιναν τότε, και η αναστάτωση που προκλήθηκε στην οικογένεια της Αλεξάνδρας, δεν θα περάσουν έτσι απλά…

Τελευταίες Ειδήσεις

Scroll to top
x