Για την πρώτη ποινική δίωξη… Όταν σιωπούν στην Ελλάδα…

https://www.lantidiplomatico.it/dettnews-morti_covid_al_via_in_grecia_un_processo_penale_contro_lospedale_sotiria_di_atene/38822_47056/

Η μετάφραση:

 

Νεκροί απο covid: Εξελίσσεται στην Ελλάδα η ποινική διαδικασία ενάντια στο νοσοκομείο Σωτηρία της Αθήνας.

Το ανώτατο όργανο της Εισαγγελίας στην Ελλάδα διέταξε να συνεχίστει η ποινική διαδικασία σχετικά με τη διαχείριση των «νοσηλευομένων ασθενών με covid»

Η μήνυση που κατατέθηκε στις 25 Ιουνίου του 2020 απο τον ποινικολόγο δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη βασιζόταν στην κατηγορία  ενός «πρωτοκόλλου θανάτου» και ενός «πρωτοκόλλου απάτης» που σύμφωνα με την μήνυση, εφαρμόστηκαν στη διαχείριση των νοσηλευομένων ασθενών ως «ασθενείς covid»

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε αρχειοθετήσει τη μήνυση αλλά ο Εισαγγελέας Εφετών της Αθήνας διέταξε πριν λίγες ημέρες (στις 4 Αυγούστου) τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών ,ο οποίος την είχε αρχειοθετήσει, να προχωρήσει την ποινική διαδικασία.

Η εν λόγω μήνυση αφορά συγκεκριμένα το δημόσιο νοσοκομείο Αθηνών «Σωτηρία» αλλά ο δικηγόρος Αντωνιάδης ξεκαθάρισε ότι έχει καταθέσει τα τελευταία δύο χρόνια, κι άλλες παρόμοιες μηνύσεις που αφορούν σε διάφορα νοσκοκομεία της χώρας.

Συμφωνα με τον μηνυτή, στα δημόσια νοσοκομεία δρουν μικρές αλλά ισχυρές ομάδες που συνεργάζονται με μία μεγάλη «εγκληματική οργάνωση» υπό την αρχηγία του Πρωθυπουργού. Οι ομάδες αυτές εφαρμόζουν πάνω από δύο χρόνια το «πρωτόκολλο του θανάτου» και «το πρωτόκολλο της απάτης» (σε αυτά είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο:

https://www.lantidiplomatico.it/dettnewsgestione_covid_in_grecia__iniziato_il_processo_del_secolo/11_45955/ ) που μεταξύ άλλων ενεργειών τους, καταγράφουν ως «νεκρους απο covid» ακόμα και νεκρούς απο άλλες αιτίες (υποκείμενα νοσήματα, τελευταίο στάδιο καρκίνου, τροχαία ατυχήματα κλπ) όταν ο ασθενής είναι θετικός στον covid (παρόλο ασυμπτωματικός) ή αρνητικός με rapid test ή/και με pcr test αλλά αυτός καταγράφεται ψευδώς ως θετικός.

Προς επίρρωση των κατηγοριών της μήνυσης, έχουν καταγραφεί πολλές δηλώσεις απο θεσμικούς εκπροσώπους όπως του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ή του ιδίου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι δήλωσαν ότι ως νεκρός covid καταγράφεται oιοσδήποτε νεκρός, έστω και από άλλα αίτια, αρκούμενοι σε ένα θετικό PCR ή rapid test.

Μέσα σε όλα αυτά, συμβαίνουν κι άλλες πολιτικές εξελίξεις: Αποκαλύφθηκε τις τελευταιές μέρες ένα σκάνδαλο υποκλοπών μέσω software στα τηλέφωνα πολιτικών της αντιπολίτευσης και δημοσιόγράφων. (https://www.matricedigitale.it/notizie/predator-e-pegasus-in-grecia-servizi-segreti-avviano-indagine/Εμπλέκονται ο αρχηγός της ΕΥΠ και ο γενικός γραμματέας του γραφείου του Πρωθυπουργού (επίσης ανιψιός του) Γρηγόρης Δημητριάδης. Πλέον φημολογείται έντονα εδω και μήνες ότι προβλέπονται παραιτήσεις στην κυβέρνηση και πρόωρες εκλογές.

Ανεμένουμε ωστοσο τις πολιτικές εξελίξεις αλλά κυρίως την εξέλιξης της ποινικής διαδικασίας στην μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος Αντωνιάδης που από ότι φαίνεται είναι και η πρώτη ποινική διαδικασία σε διεθνές επίπεδο που αφορά τους νοσηλευομένους ασθενείς covid.

Θα επανέλθουμε σύντομα επιστρέφοντας με νεότερες εξελίξεις…

Τελευταίες Ειδήσεις

Σήμερα, LIVE , Την Τρίτη, ΜΗΝΥΣΗ !!

Συμβαίνει κάτι που πρέπει να ξέρω…;

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

Ώστε έτσι, ε;

ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

Scroll to top
x