” 💥💥💥ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Βασανίστηκε, υπέφερε… …ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ !!! “

😡😡😡

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !!

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ,

ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ !!

ΕΛΑΤΕ, ΕΜΠΕΔΩΣΤΕ ΤΟ ,

ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ !!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ !!

😡😡😡

💥💥💥Στο έγγραφο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΕΠ αναγράφεται: rapid θετικό, εστάλη PCR.
Στο έγγραφο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ αναγράφεται «20/5/2021 παρατήρηση μοριακού ελέγχου SARS-COV-2 θετικό».
Στα έγγραφα του ιατρικού φακέλου υπάρχει το αποτέλεσμα ενός μοριακού ελέγχου SARS-COV-2 με ημερομηνία δειγματοληψίας 25/5/2021 και ημερομηνία αποτελέσματος 27/5/2021 (μετά θάνατο).

💥💥💥Η μέγιστη χορήγηση οξυγόνου με ρινική κάνουλα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε ξήρανση και ερεθισμό του βλεννογόνου με αυξημένη ευπάθειά του σε τραυματισμό και αιμορραγία, όπως και έγινε στις 24 5-2021, ότε και εμφάνισε ο θανών ρινορραγία.
Στον ιατρικό φάκελο δεν αναφέρεται η ένταση και η διάρκεια της ρινορραγίας.
Δεν αναφέρεται κλήση ειδικού ιατρού ΩΡΛ για να εκτιμήσει την εστία της αιμορραγίας, την βαρύτητα της βλάβης και τον τρόπο αντιμετώπισης.
Στο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΦΥΛΛΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ αναγράφεται «μάτωσε η μύτη του ασθενούς, τέθηκε αδρεναλίνη με γάζα με προφ. οδηγία».
Λόγω της ρινορραγίας αποφασίστηκε η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Clexane).

💥💥💥ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΗΤΟΙ ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΑΖΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΟΔΗΓΊΑΣ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΤΑΚΕΚΛΙΜΕΝΟ, ΠΑΧΥΣΑΡΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΣΟ COVID.

💥💥💥Μετά την διακοπή της αντιπηκτικής αγωγής:
α) Ο θανών εμφάνισε οξύ κοιλιακό άλγος με σημεία περιτοναϊσμού.
β) Ο απεικονιστικός έλεγχος ανέδειξε νεφρικά έμφρακτα αλλά και ισχυρή υπόνοια θρόμβωσης της άνω μεσεντερίου αρτηρίας.

💥💥💥γ) Ταυτόχρονα με την διακοπή του Clexane προκύπτει ότι τα δ-διμερή (D-dimers) αυξήθηκαν κατά 38.492%, δηλαδή μια αύξηση της τάξεως του 38,5 περίπου, από την ήδη αυξημένη τιμή. Για να γίνει πιο κατανοητό, τα d-dimers, τα οποία είναι προϊόν αποικοδόμησης της ινικής, αυξάνονται κατά κανόνα στον σχηματισμό θρόμβων. Η τιμή των d-dimers είναι φυσιολογικά κάτω των 500 ng/mL, όμως μπορεί να εμφανίζει αύξηση σε φλεγμονώδεις καταστάσεις αλλά και νόσο COVID-19. Στην περίπτωσή μας κατά την εισαγωγή τα d-dimers ήταν 922 ng/mL και μετά την κλινική εικόνα του κοιλιακού άλγους εκτοξεύθηκαν σε συγκέντρωση 38 φορές μεγαλύτερη από την ήδη αυξημένη τιμή γεγονός που θα έπρεπε να εγείρει σημαντικά την υποψία ενεργού θρόμβωσης.
δ) Επιπρόσθετα από τις εξετάσεις αερίων αίματος προκύπτει αύξηση των γαλακτικών. Τα γαλακτικά εμφανίζουν φυσιολογικές τιμές 0.5-1.0 mmol/L και η αύξησή τους οφείλεται σε κυτταρική ανοξία. Στο παρόν περιστατικό βλέπουμε μια αυξημένη τιμή γαλακτικών κατά την εισαγωγή (4.2 mmol/L) η οποία φθίνει με την μείωση του πυρετού (2.3 mmol/L) και με την εμφάνιση του κοιλιακού άλγους αρχίζει μια σταθερή ανοδική πορεία που προσεγγίζει τα 11 mmol/L.
Στην προκειμένη περίπτωση η αύξηση των γαλακτικών ΔΕΝ θα μπορούσε να αποδοθεί στη νόσο Covid-19, διότι η αρχόμενη αύξηση των γαλακτικών από τα 2.3 mmol/L στα 3.0 mmol.L παρατηρείται με πίεση οξυγόνου στα 130 mmHg, τιμή πολύ μεγαλύτερη από την φυσιολογική!!
Επίσης ο ασθενής με χαμηλή πίεση οξυγόνου προ διασωλήνωσης (68mmHg) ανταποκρίνεται άμεσα και διατηρεί φυσιολογικό οξυγόνο (83 mmHg).

💥💥💥Σύμφωνα με τα ως άνω δεδομένα, στην περίπτωση του Βραχάλη Μιχαήλ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να αποκλειστεί από τους θεράποντες ιατρούς η οξεία θρόμβωση της άνω μεσεντέριας αρτηρίας.

💥💥💥Η πλημμελής εκτίμηση της κλινικής εικόνας του οξέος κοιλιακού άλγους με συνοδά σημεία περιτοναϊσμού, είχε ως αποτέλεσμα την ισχαιμική νέκρωση του εντέρου η οποία διαπιστώθηκε νεκροτομικά και ιστολογικά.

💥💥💥Από τα αέρια αίματος στις 25-5-2021 προ διασωλήνωσης: pH=7.34, pCO2 44mmHg, pO2 68mmHg, HCO3-=23 mEq/L, Lac 10mmol/L, διαπιστώνεται πτώση της μερικής πίεσης του οξυγόνου (pO2 ) αλλά η τιμή των γαλακτικών έχει αυξηθεί από το 3 στο 10 (γαλακτική οξέωση), εύρημα που συνάδει με την ισχαιμική νέκρωση του εντέρου και όχι με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

💥💥💥Κατά την εισαγωγή στη ΜΕΘ στο ηλεκτροκαρδιογράφημα διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις με μεγάλο S στην απαγωγή I, κύμα Q και ανεστραμμένο T στην απαγωγή III και διενεργήθηκε υπερηχογράφημα καρδιάς σύμφωνα με το οποίο αποκλείστηκε η μαζική πνευμονική εμβολή.
ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ;
Η διερεύνηση της πνευμονικής εμβολής γίνεται με αγγειογραφία πνευμονικών αρτηριών και στην περίπτωση του Βραχάλη Μιχαήλ δεν διενεργήθηκε η εν λόγω εξέταση.

💥💥💥Σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισης των γεγονότων ήτοι:
– διακοπή αντιπηκτικής
– οξύ κοιλιακό άλγος με σημεία ΠΕΡΙΤΟΝΑΪΣΜΟΥ
– μη σκιαγράφηση μεσεντερίου αρτηρίας στην αξονική
– νεφρικά έμφρακτα
– εκτίναξη D-Dimers
– εκτίναξη γαλακτικών
– ηλεκτροκαρδιαγραφικές αλλοιώσεις του τύπου S1Q3T3 που παρατηρείται στην πνευμονική εμβολή
θα έπρεπε να διενεργηθεί αγγειογραφία πνευμονικών αρτηριών προς αποκλεισμό περιφερικής πνευμονικής εμβολής, καθώς οι πιο χρήσιμες εξετάσεις για τη διάγνωση ή τον αποκλεισμό της ΠΕ είναι:
– Εξέταση D-dimer
– CT αγγειογραφία πνευμονικών αρτηριών
– scanning αερισμού/διάχυσης
– Υπερηχογράφημα διπλής όψης (Doppler).

💥💥💥Οι θεράποντες ιατροί απέκλεισαν την οξεία ισχαιμία όχι βάση της κλινικής εικόνας, της μεγάλης αύξησης των D-Dimers, της ισχυρής υπόνοιας θρόμβωσης της μεσεντέριας από την αξονική, αλλά βάση της απουσίας ΕΜΜΕΣΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ όπως εκτιμά ο χειρουργός ***, τα οποία εκτός του ότι είναι έμμεσα είναι επίσης όψιμα και δεν παρατηρούνται σε όλες τις περιπτώσεις.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι υπήρχε νηματοειδής ροή στην άνω μεσεντέρια. Η ροή αυτή διαπιστώθηκε την επόμενη ημέρα (26/5/2021) και αφού είχε χορηγηθεί αντιπηκτική αγωγή. Ο κάθε μέσος συνετός ιατρός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η καθυστερημένη αποκατάσταση της ροής στην άνω μεσεντέρια αρτηρία, ενδεχομένως να μην μπορούσε να αναστρέψει την βλάβη που ήδη είχε υποστεί το ισχαιμικό τμήμα του εντέρου από την θρόμβωση.

💥💥💥Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΑΛΗ ΜΙΧΑΗΛ ΕΠΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥ ΑΛΓΟΥΣ.
Η οξεία ισχαιμία του εντέρου, η οποία διαπιστώθηκε νεκροτομικά και ιστολογικά, είναι μια κατάσταση που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα οδηγεί σε περιτονίτιδα, σήψη, σηπτική καταπληξία, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο, όπως ακριβώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

💥💥💥ΣΥΝΟΨΗ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι ο ΒΡΑΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ευαγγέλου, στις 20/5/2021 εισήχθη στο ΠΓΝ Αττικόν λόγω δύσπνοιας μετά από εμπύρετο επεισόδιο εκκολπωματίτιδας.
• Διαγνώστηκε με χαμηλό κορεσμό οξυγόνου και νόσο COVID-19. Τέθηκε σε αγωγή και χορήγηση οξυγόνου.
• Η απάντηση στη θεραπεία ήταν περισσότερο από ικανοποιητική.
• Στις 24/5/2021 εμφάνισε ρινορραγία συνεπεία αποξήρανσης του ρινικού βλεννογόνου από το οξυγόνο και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
• Ως και της 25/5/2021 δεν διαπιστώνεται αναπνευστική ανεπάρκεια.
• Μετά την διακοπή της αντιπηκτικής αγωγής ο θανών στις 25/5/2021 εμφάνισε οξύ κοιλιακό άλγος με σημεία περιτοναϊσμού.
• Η αξονική κοιλίας ανέδειξε έμφρακτα στους νεφρούς και απουσία σκιαγράφησης της άνω μεσεντέριας αρτηρίας.
• Μετά το επεισόδιο αυτό, διαπιστώνεται γαλακτική οξέωση, σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να οδηγηθεί στη ΜΕΘ.
• Η εγκατάσταση μεταβολικής οξέωσης, η ισχυρή υπόνοια απόφραξης της άνω μεσεντερίου στην αξονική κοιλίας, η εκτίναξη των D-dimers θα έπρεπε να εγείρουν την υποψία για οξεία ισχαιμία εντέρου, όπως αποδείχθηκε και νεκροτομικά.
• Οι θεράποντες ιατροί ως και τις 26/5/2021, όχι μόνο δεν είχαν διάγνωση που να εξηγεί τα συμπτώματα, επέμειναν στο να αγνοούν την κλινική, εργαστηριακή και απεικονιστική εικόνα που καταδείκνυε παθολογία από την κοιλιά.

Συνεπεία των ανωτέρω, ο Βραχάλης Μιχαήλ δεν έλαβε την απαιτούμενη ιατρική θεραπεία με αποτέλεσμα να καταλήξει συνεπεία λανθασμένης διάγνωσης. Η εμμονή στην ερμηνεία της συμπτωματολογίας του ανωτέρω στη νόσο COVID-19, παρά την έλλειψη ισχυρών ενδείξεων οδήγησε σε μια αλληλουχία θεραπευτικών παραλείψεων.
Οι ιατροί όφειλαν να διατηρήσουν μια φυσιολογική και όχι υπεροξική κατάσταση, να μην διακόψουν την αντιπηκτική θεραπεία και να εκτιμήσουν την κλινική εικόνα για να διαγνώσουν εγκαίρως τη θρόμβωση και ισχαιμία του εντέρου, η οποία οδήγησε σε πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω σήψης και θάνατο.

💥💥💥ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Βασανίστηκε, υπέφερε…

…ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ !!!

Τελευταίες Ειδήσεις

Ώστε έτσι, ε;

ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

Η τελευταία ευκαιρία

Η 93χρονη Σουζάνα θέλει τη βοήθεια μας…

Μία φανταστική ιστορία…

Scroll to top
x