“Ούτε ζώο να φέρουν εδώ να νοσηλευτεί”… Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΓΙΣΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ” ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ… Η ΜΑΧΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΕΡΑΣΜΙΑ ! Την ίδια ώρα στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ …άλλη ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ εκεί… “Γιατί υπάρχει αυτή η αντιμετώπισή μου, γιατί; Σκουπίδι είμαι;”…

Ένας άνθρωπος άκουσε τις εκκλήσεις της Κατερίνας τα ξημερώματα και έχει φύγει από την Καλλιθέα να πάει να την πάρει. Θα μείνει στον Πειραιά προς το παρόν για να κάνει τις θεραπείες της σε άλλο νοσοκομείο και να επιστρέφει στο σπίτι στον Πειραιά. Τα ηχητικά μηνύματα που έστειλε μέσα στη νύχτα είναι δραματικά. Μίλησα μαζί της νωρίτερα  και μου περιέγραψε για μία ακόμα φορά τις άθλιες συνθήκες εγκατάλειψης και πλήρους αδιαφορίας στο δωμάτιο ψυχών 342 στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου. Διαμαρτυρόταν όλη τη νύχτα για τον ουροκαθετήρα που την βασανίζει, η νοσηλεύτρια την παρέπεμψε στην επόμενη βάρδια ενώ είχε τρεις ώρες ακόμα μπροστά της. “Μας πάνε από βάρδια σε βάρδια”, μου λέει, “μου έφεραν ένα γιαούρτι, μου το πέταξαν σε μία γωνία, πώς να σηκωθώ να το πάρω”, διαμαρτυρήθηκε, “η πλάτη μου έχει κολλήσει στο κρεβάτι”.

“Έφεραν μία καινούργια γιαγιά, την παράτησαν εκεί και έφυγαν, της πέταξαν ένα πρωινό τώρα, πώς να το φάει χωρίς βοήθεια”, συνέχισε την τρομερή αφήγησή της.

“Αν είναι να μας το πουν να αλλάξουμε χώρα”.

Θα ανεβάσω αργότερα τα δραματικά ηχητικά μηνύματα της Κατερίνας. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δυσκολεύομαι τώρα γιατί χάνω από το δωμάτιο τον μόνο άνθρωπο που μπορούσα να συνεννοηθώ εκεί και επικοινωνούσε με τη γιαγιά Ερασμία. Η οποία, όπως μου λέει η Κατερίνα, έχει πλήρη διαύγεια, γνωρίζει για μένα και περιμένει τη σωτηρία της.

Την επόμενη ώρα θα γίνει η επικοινωνία με το νοσοκομείο για να σχηματίσουμε εικόνα για την κατάσταση της υγείας της. Για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Την καλύτερη δυνατή λύση για τη γιαγιά μας.

Την ίδια ώρα δραματική είναι και η επικοινωνία μου με την Χαρά στον Ερυθρό Σταυρό. Πρήξιμο στα πόδια, ταχυκαρδίες “και δεν κάνουν τίποτα”. “Δεν μου έχει πει κανείς τι έχω”, μου λέει και μου γράφει με απελπισία. Μου έστειλε και το μήνυμα του γιατρού που την πίεσε και την έπεισε να κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, “γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να πεθάνεις από κορωνοϊό”, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά την πρώτη.

“Μπορεί να φταίει και το εμβόλιο”…

Έχω συνεννοηθεί με τον Νίκο (δεν είναι σύντροφός της, όπως ανέφερα στο live, το λάθος οφείλεται στην πληροφόρηση που είχα πριν μιλήσω μαζί της), να φωτοτυπήσει όλο το φάκελο για να τον πάρω στα χέρια μου και να τον προωθήσω στην ιατρική ομάδα μας. Ασχέτως του εάν όλο αυτό που βιώνει η Χαρά είναι από το εμβόλιο ή όχι, αυτό που έχει σημασία είναι να μάθουμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό. Πώς θα αντιμετωπίσεις κάτι εάν δεν ξέρεις τι είναι;

Και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι υπάρχει κάποια κόντρα μεταξύ του γιατρού της Χαράς και του διευθυντή εκεί στον Ερυθρό Σταυρό. Ο γιατρός της επιμένει να γίνει το χειρουργείο. Ο διευθυντής λέει άλλα. Όμως δεν της λέει αυτό που πρέπει να της πει. Τι έχει και πώς θα αντιμετωπιστεί.

Και η ζωή συνεχίζεται, ή μάλλον δεν συνεχίζεται.

Μου λέει η Χαρά ότι της σταμάτησαν τις αντιπηκτικές. Δεν της λένε για ποιο λόγο. Τα μηνύματά της είναι δραματικά.

“Γιατί υπάρχει αυτή η αντιμετώπισή μου, γιατί; Σκουπίδι είμαι;”…

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Σήμερα, LIVE , Την Τρίτη, ΜΗΝΥΣΗ !!

Συμβαίνει κάτι που πρέπει να ξέρω…;

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

Ώστε έτσι, ε;

ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

Scroll to top
x