ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ , Κ Α Ι ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ !! ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ !!

Κ Α Ι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ,

ΑΛΛΑ ,

Κ Α Ι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ !!

ΔΙΟΤΙ :

Το μεν ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ είχε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να χορηγήσει τα στοιχεία για τις παρενέργειες (άρθρο 22 Π.Δ. 18/1989) :

ΑΠΕΙΘΕΙΑ (άρθρο 169 Ποινικού Κώδικα) !!

Η δε ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ είχε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ανακοινώσει “χωρίς χρονοτριβή” την απείθεια στον εισαγγελέα (άρθρο 38 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας):

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ (άρθρο 259 Ποινικού Κώδικα) !!

Σας είχα πει κάπου εκεί στα τέλη Αυγούστου ότι μελετάω το ενδεχόμενο να πάω ποινικά για πρώτη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας με αφορμή την απόφαση 1684/2022 της Ολομέλειας. Αυτό που είχα τότε στο μυαλό μου ήταν η διερεύνηση του κατά πόσο η κρίση στην απόφαση περί της ασφάλειας των εμβολίων είναι του Σ.τ.Ε. ή του νομοθέτη.

Από τη στιγμή όμως που τώρα μαθαίνω ότι τα τρία σχετικά έγγραφα του Σ.τ.Ε (7, 16 και 30 Σεπτεμβρίου 2021) προς το υπουργείο ΔΕΝ απαντήθηκαν, η ποινική ευθύνη των συμβούλων είναι ξεκάθαρη. Όχι δηλαδή μόνο του υπουργείου, όπως διαβάζω στις σχετικές ανακοινώσεις, αλλά ΚΑΙ του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το αρχικό όμως που είχα στο μυαλό μου παραμένει, και μάλιστα η ανάγκη διερεύνησής του έγινε μεγαλύτερη. Όταν το ίδιο θεώρησε αναγκαία τα στοιχεία αυτά, αλλά δεν του δόθηκαν από το υπουργείο, πώς κατέληξε στην κρίση ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή; Πώς δηλαδή, ενώ ενήργησε όπως θα ενεργούσε η εισαγγελική αρχή και φάνηκε πως εξαρτά την κρίση του για την ασφάλεια των εμβολίων από τα στοιχεία που ζήτησε, και έκρινε ουσιώδη την κρίση αυτή για την τελική κρίση του επί της αιτήσεως ακυρώσεως, απέρριψε την αίτηση ΚΑΙ με την παραδοχή ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή;

Εννοείται πώς ρώτησα τον φίλο κορυφαίο διοικητικολόγο, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η απάντησή του:

-Μπορούν να ξεφύγουν απαντώντας ότι τους κάλυψαν τα υπόλοιπα στοιχεία.

Αλλά συμπλήρωσε:

-Στο άλλο όμως έχεις απόλυτο δίκιο:

ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ…

Οπότε προχωράω με αυτό που “τους έχω”, και αφήνω το άλλο να κριθεί και αυτό στην ποινική διαδικασία. Με μεγάλη περιέργεια θέλω να δω τι θα απαντήσουν σε αυτό στον εισαγγελέα.

Για το άλλο όμως δεν έχω καμία περιέργεια τι θα απαντήσουν οι σύμβουλοι. Αλλά τι θα κάνει ο εισαγγελέας:

Θα τους πάω στο σκαμνί χωρίς τα γνωστά εμπόδια ή θα πρέπει να κάνω πάλι τα …δικά μου;

Ίδωμεν.

Πάντως, η πρώτη μήνυση κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, από την Τρίτη το πρωί θα είναι γεγονός…

Υ.Γ. Όσοι σκεφτείτε ότι αυτά που γράφω έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έχω πει για το ΣτΕ και τις προσφυγές σε αυτό, ξανασκεφτείτε το…

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Ώστε έτσι, ε;

ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

Η τελευταία ευκαιρία

Η 93χρονη Σουζάνα θέλει τη βοήθεια μας…

Μία φανταστική ιστορία…

Scroll to top
x