ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ,  ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΑΡΣΗ… ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΖΚΟΖΗΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ…

ΕΔΩ η προηγούμενη δημοσίευση.

“Αντίθετα με τα ανωτέρω, στις 25/04/2021, όταν και παρατηρείται η αρχή της επιδείνωσής του, δεν φαίνεται να διενεργήθηκε ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΕΤΑΣΗ πέραν των καθημερινών που έπρατταν και τα προηγούμενα 24ωρα, για να αποκλειστούν τυχόν συνλοιμώξεις ή επιπλέον νεοεμφανιζόμενες παθολογίες.

ΔΕΝ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ προς διερεύνηση των περιστατικών όπως το συγκεκριμένο.

ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία, η οποία θα απέκλειε την περίπτωση πνευμονικής εμβολής και θα αναγνωριζόταν με λεπτομέρεια η κατάσταση των πνευμόνων του αποβιώσαντα και η περίπτωση της υποκείμενης βακτηριακής λοίμωξης, ήτοι βρογχοπνευμονία.

ΔΕΝ διενεργήθηκαν καλλιέργειες από βρογχικό υλικό ώστε να αναγνωριστεί τυχόν υποκείμενη μικροβιακή λοίμωξη ως συνλοίμωξη.

ΔΕΝ έλαβε χώρα επαναληπτική γενική ούρων, η οποία θα αναγνώριζε συνοδό ουρολοίμωξη που θα δικαιολογούσε την ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του ασθενή.

Επίσης, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η χορηγούμενη αντιβιοτική αγωγή ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ήδη από 21/04/2021, ενώ ξεκίνησε ξανά την 26/04/2021 με μονό σκεύασμα ευρέως φάσματος.

Δηλαδή από 21/04/2021 έως 26/04/2021, περίπου μία μέρα πρΙν αποβιώσει, ήταν ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, παρόλο που φαίνεται ότι η κατάστασή του ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μετά την 24/05/2021.

Η γενική ούρων που διενεργήθηκε, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, στις 27/04/2021, απέδωσε πολυανθετικό στέλεχος της klebsiella pneumoniae, το οποίο ήταν ανθεκτικό στην χορηγούμενη αντιβίωση, οπότε το μικρόβιο εξελισσόταν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, συντελώντας στην ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗτου ασθενή και στην ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ARDS.

Από την περιοχή του αναπνευστικού ΔΕΝ έγινε ΠΟΤΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.

Η αιτία θανάτου και συγκεκριμένα οι πρόσφατες αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, κρίνεται ότι είναι απόρροια του οργανικού στρες που υφίστατο η καρδιά λόγω του συνδρόμου της αναπνευστικής δυσχέρειας των ενηλίκων, το οποίο κρίνεται ότι αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα βρογχοπνευμονίας σε συνδυασμό με ουρολοίμωξη και την παρουσία του πολυανθεκτικού μικροβίου στα ούρα.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι ο θάνατος του Κοζκόζη Στέφανου ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΙΤΙΩΔΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, όπως αυτές κρίνονται και επισημαίνονται παραπάνω, οι οποίες ΑΝείχαν αποφευχθεί όπως ΟΦΕΙΛΑΝ οι θεράποντες ιατροί, η πορεία του ασθενή ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ακόμη και όταν, όπως περιγράφεται στο ενημερωτικό σημείωμα, ο αποβιώσας παρουσίασε επιδείνωση και κλιμάκωση της οξυγονοθεραπείας παρέμεινε σε απλό θάλαμο νοσηλείας, οπότε και παρουσίασε καρδιακή ανακοπή και απεβίωσε στη νυχτερινή βάρδια.

Σχετικά με την ΚΑΡΠΑ, επαναλαμβάνουμε ότι ΔΕΝ επαληθεύτηκαν νεκροτομικά χειρισμοί αναζωογόνησης, γεγονός το οποίο εγείρει ΙΣΧΥΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ για ελλιπή κλινική παρακολούθηση από το προσωπικό του Ιπποκρατείου”.

Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΧ, ΘΕΕ ΜΟΥ…

Scroll to top
x