ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ 30η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: “Εάν δεν μας προστατεύσουν οι αρχές, οφείλουμε εμείς οι ίδιοι να προστατεύσουμε στοιχειωδώς τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας”

Κα Πρόεδρε,

Υπό την ιδιότητα του πληρεξουσίου δικηγόρου του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, σας αποστέλλω το παρόν σχετικά με την κάτωθι κλήση που έχει λάβει να εξεταστεί ως μάρτυρας στην υπ’ αριθμ. Α.Β.Μ. ΑΑ23-360 ποινική υπόθεση.

Την 27/12/2023 επισκέφτηκε το γραφείο σας η συνάδελφός μου ***, προκειμένου να σας ενημερώσει κατ’ αρχήν ότι ο εντολέας μου ήταν σε κάθε περίπτωση αδύνατον να εμφανιστεί ενώπιόν σας τη συγκεκριμένη μέρα.

Πλην όμως, ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι αδύνατον να καταθέσει στη συγκεκριμένη υπόθεση σε κάθε περίπτωση, και αυτό για λόγους ασφαλείας και προστασίας της ζωής του, γεγονός που είχε καταστήσει σαφές και στον προκάτοχό σας στο 30ο ανακριτικό τμήμα.

Πρόκειται για την ποινική υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στην οποία καίτοι έχει ήδη αποδοθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε δύο πρόσωπα, τα οποία κρατούνται προσωρινά, προφανώς παραμένει ανοιχτή προς αναζήτηση και άλλων συμμετεχόντων στην ανθρωποκτονία. Η κλήση του κ. Χίου πιθανότατα συνδέεται με σχετικά δημοσιεύματα στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, στην οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Ήδη τότε, και μεταξύ των άλλων απειλών που έχει δεχτεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε λάβει και το κάτωθι μήνυμα.

Θυμίζω ότι ο Στέφανος Χίος κατά τύχη ζει, αφού υπήρξε και ο ίδιος θύμα δολοφονικής επίθεσης την 27/07/2020 έξω από την οικία του στα Βριλήσσια Αττικής, με τους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δημοσιογράφου να παραμένουν ασύλληπτοι μετά από 3,5 σχεδόν χρόνια υποτιθέμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Γ.Α.Δ.Α. Για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε πριν την απόπειρα σε βάρος του, είχα προειδοποιήσει και πάλι ως πληρεξούσιος δικηγόρος του τις αρμόδιες αρχές, ήτοι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τις απειλές που δεχόταν για τη ζωή του και είχα καταστήσει από πριν σαφές στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον υπουργό, πως θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι του συμβεί, οι οποίοι άλλωστε είχαν ανοίξει το δρόμο στους δολοφόνους, αφήνοντας τον δημοσιογράφο χωρίς αστυνομική προστασία.

Μετά την απόπειρα, τότε μόνο αποφασίστηκε η παροχή αστυνομικής προστασίας τόσο στον Στέφανο Χίο όσο και σε εμένα, αφού είναι ευρύτατα γνωστό, επομένως και στη μαφία των δολοφόνων, φυσικών και ηθικών αυτουργών, ότι όλα τα στοιχεία που διαθέτει ο δημοσιογράφος για εγκληματικές δραστηριότητες εν γένει, τις έχω και εγώ στην κατοχή μου ως ο μοναδικός δικηγόρος του και εξ απορρήτων σύμβουλός του. Η προστασία που παρείχε αρχικά το Αρχηγείο στον δημοσιογράφο ήταν ελλιπέστατη και χρειάστηκε να προβώ σε νέες ενέργειες προκειμένου αυτή να ενισχυθεί υποτυπωδώς, ενώ του έχει αφαιρεθεί εν τω μεταξύ και η άδεια οπλοφορίας. Σε εμένα δε διατέθηκε μετά από μήνες ένας αστυνομικός, αυτός χωρίς καμία αιτιολογία αφαιρέθηκε πολύ σύντομα, και έκτοτε παραμένω εντελώς απροστάτευτος, παρά τη γνωστοποίηση στις αρχές των απειλών που εξακολουθώ και δέχομαι, όχι μόνο λόγω της κατά τα άνω συνεργασίας μου με τον δημοσιογράφο, αλλά και λόγω της γνωστής στο πανελλήνιο νομικής μάχης που δίνω για την υπόθεση του κορωνοϊού και των εμβολίων έναντι της Covid-19, ώστε η εμπλοκή μου στην ποινική υπόθεση στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με τους ηθικούς αυτουργούς της πράξης να παραμένουν προφανώς ασύλληπτοι, θα αποτελούσε πρώτης τάξης ευκαιρία να πραγματοποιηθεί και σε βάρος μου δολοφονική επίθεση και να αποδοθεί η σχετική ευθύνη σε αυτούς και όχι σε όσους θα με ήθελαν νεκρό για να απαλλαγούν από εμένα, την ώρα που οι ποινικές διαδικασίες για τα εγκλήματα σε βάρος των πολιτών μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία, έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, με τη μία μετά την άλλη τις καταδικαστικές για τα νοσοκομεία ιατροδικαστικές εκθέσεις που υποβάλλονται στις σχετικές διαδικασίες να οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους υπεύθυνους στους ανακριτές και στα δικαστήρια, με την πρώτη στον πλανήτη ποινική διαδικασία για την υπόθεση των εμβολίων, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, να τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς, και με το πρώτο ήδη νοσοκομείο αναφοράς, το ΣΩΤΗΡΙΑ, να δικάζεται, στην πρώτη επίσης στον πλανήτη δίκη για την απάτη του κορωνοϊού, την 04/03/2024 στο Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Αντικείμενο της δίκης κατά του διοικητή του νοσοκομείου και τριών υγειονομικών, είναι η ψευδής βεβαίωση (αδίκημα που είναι και η καρδιά της απάτης) στο εισιτήριο καρκινοπαθούς, ότι η εισαγωγή του ήταν δήθεν λόγω κόβιντ.

Στην παρούσα επομένως φάση, είναι αδύνατον να διακινδυνεύσουμε την ασφάλειά μας με μία κατάθεση του δημοσιογράφου στην ανακριτική διαδικασία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ούτε καν να παρουσιαστούμε ενώπιόν σας και να τρέξει η πληροφορία αυτή σε όλο τον υπόκοσμο των δολοφόνων, πολλώ μάλλον εάν πραγματοποιηθούν μετά από τυχόν κατάθεση του Στέφανου Χίου συλλήψεις και αποδοθούν αυτές στον δημοσιογράφο και την κατάθεσή του.

Εάν η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφασίσουν την παροχή αστυνομικής προστασίας σε εμένα και την ενίσχυση αυτής που παρέχεται στον δημοσιογράφο και χορηγηθεί εκ νέου άδεια οπλοφορίας σε αυτόν, τότε ενδεχομένως να τεθούμε στη διάθεση των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών.

Εάν δεν μας προστατεύσουν οι αρχές, οφείλουμε εμείς οι ίδιοι να προστατεύσουμε στοιχειωδώς τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2023
Με εκτίμηση

Νίκος Ι. Αντωνιάδης
Δικηγόρος Αθηνών

Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ

H KATAΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ…

Scroll to top
x